Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

90η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

 Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
Στο κατάμεστο από κόσμο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας το Σάββατο το βράδυ άλογα, αναβάτες και αναβάτριες πρόσφεραν ένα μοναδικό υπερθέαμα και μάγεψαν το κοινό, εκτελώντας ασκήσεις δεξιοτεχνίας μοναδικής αρμονίας με τις εκδηλώσεις να διαδέχεται η Κυριακή, όπου το πρωί οι διαγωνιζόμενοι παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας γιόρτασε τα 90 της χρόνια με μια γιορτή αντάξια της ιστορίας της, σε ένα πολυδιάστατο διήμερο που ξεκίνησε από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου με επίδειξη δεξιοτεχνιών και ολοκληρώθηκε χθες, με την απονομή των επάθλων και βραβείων στους συμμετέχοντες.

Στο κατάμεστο από κόσμο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας το Σάββατο το βράδυ άλογα, αναβάτες και αναβάτριες πρόσφεραν ένα μοναδικό υπερθέαμα και μάγεψαν το κοινό, εκτελώντας ασκήσεις δεξιοτεχνίας μοναδικής αρμονίας με τις εκδηλώσεις να διαδέχεται η Κυριακή, όπου το πρωί οι διαγωνιζόμενοι παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Η 90η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας, Αθανάσιου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομάτης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τσιρίκος, ο πρόεδρος της κοινότητας, Παναγιώτης Δρακόπουλος, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας, οι πρόεδροι γειτονικών κοινοτήτων: Μυρσίνης, Ανδρέας Αποστολόπουλος, Μέλισσας, Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου κ.α., ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών, Ανδρέας Μίγκος, πρώην δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας, Αθανάσιος, ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Ν. Κοροβέσης και ο δήμαρχος, Γ. Λέντζας.

Γ. Λέντζας: «Στόχος η έκθεση της Ανδραβίδας να διεθνοποιηθεί»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας μιλώντας για την διοργάνωση αρχικά ευχαρίστησε για την αρωγή τους την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Παναγιώτη Μπράμο καθώς και την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεόδωρος Καμπέρος βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας. Επίσης, ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την συνεργασία και την προσφορά τους στην διοργάνωση τον Όμιλο Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» και τον Ιππικό Σύλλογο Ανδραβίδας «Κένταυροι».

Επίσης ο κ. Λέντζας, ανέφερε στην εφ. Πατρίς, ότι: «Ολοκληρώσαμε την 90η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας με πολλή μεγάλη συμμετοχή -περίπου εκατό άλογα είχαν εγγραφεί- από όλα τα σημεία της Ελλάδας, ξεπεράσαμε και τις περσινές συμμετοχές. Υπήρξε μεγάλη παρουσία του κόσμου ιδίως το Σάββατο που ήταν η βραδιά των δεξιοτεχνικών ασκήσεων. Αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση, η πόλη της Ανδραβίδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το άλογο και γι αυτό τον λόγο πρέπει να την διατηρήσουμε ως αλογόπολη της Ηλείας και ολόκληρης της Ελλάδας. Άλλωστε είναι και η μοναδική ιππική έκθεση που γίνεται στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου στο ιππικό κέντρο το οποίο θα δώσει άλλη αίγλη, θα περιλαμβάνει μουσείο και θα στεγάζει υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε μια καθημερινή δραστηριότητα στο ιππικό κέντρο σε συνεργασία με τους συλλόγους για να ενδυναμώσουμε την πόλη της Ανδραβίδας αλλά και να ενδυναμώσουμε και τον θεσμό του αλόγου. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά την έκθεση της Ανδραβίδας να την επικοινωνούμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνή επίπεδα.

Είμαστε πολύ κοντά και στην 100η Ιππική Έκθεση, μια επετειακή έκθεση, οπότε και οι προσδοκίες και του κόσμου αλλά και της πόλης της Ανδραβίδας για την δημοτική αρχή είναι μεγάλες και γι’ αυτό τον σκοπό πρέπει να κάτσουμε να δουλέψουμε για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για την Ανδραβίδα».

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Η μοναδική Ιππική έκθεση που διοργανώνεται επίσημα στη χώρα μας»

«Για ακόμη μία χρονιά, άλογα και αναβάτες καθήλωσαν το κοινό στην Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας, που έγινε στο αναβαθμισμένο Ιππικό Κέντρο της περιοχής, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εθελοντές, τους Ιππικούς συλλόγους και τα σωματεία, που με αγαστή συνεργασία κάνουν πράξη αυτήν την εκδήλωση. Μία έκθεση που αποτελεί πλέον θεσμό εξωστρέφειας για την Ηλεία, κρατάει από το 1928 και έχει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες και λάτρεις αυτού του πανέμορφου και «περήφανου» ζώου, καθώς αποτελεί τη μοναδική Ιππική έκθεση που διοργανώνεται επίσημα στη χώρα μας. Η 90η φετινή έκθεση είχε όμορφες εικόνες, ενημέρωση για σημαντικά γεγονότα, αλλά και ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής, δίνοντας ξεχωριστή οικονομική και πολιτιστική αξία, συνολικά στον τόπο μας».

Μπεάτα Αντζέλικα Σκόλικ, κάτοικος Μανωλάδας, διαγωνιζόμενη

«Ασχολούμαι με τα άλογα από μικρή, με τα ισπανικά πέντε χρόνια, το άλογό μου είναι επτά ετών Ισπανικό, Εσμεράλδα το όνομά του. Στην Ιππική Έκθεση συμμετέχω τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχόμενα και είναι μια διοργάνωση που αξίζει να υπάρχει, να συνεχίσει και με παραπάνω συμμετοχές αλόγων».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου