Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Και διηγώντας τα να γελάς

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024 

Νομίζω πως αυτή η παραλλαγή της γνωστής φράσης «και διηγώντας τα να κλαις», σε διηγώντας τα να γελάς, μπορεί να περιγράψει την γελοία πραγματικά κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία. Μιλούμε πλέον για έναν αλληλοσπαραγμό έσχατης μορφής, ο οποίος όπως εξελίσσεται ένα και μόνο πράγμα υπόσχεται, τη διάλυση, και προς τα εκεί πορεύεται όσα συνέδρια και συσκέψεις κι αν κάνει. Εχω την αίσθηση πως εν προκειμένω αυτό που έχει χαθεί είναι η σοβαρότητα και η ευθύνη γι’ αυτό η τόση παιδαριωδία προκαλεί γέλιο.

Είναι να σε πιάνει κρύος ιδρώτας αν τολμήσεις να σκεφθείς πως αυτό το αλληλοσπαρασσόμενο ασκέρι κυβέρνησε την Ελλάδα επί πέντε χρόνια με το υποστύλωμα βέβαια του Πάνου Καμένου (τον θυμάστε;), διότι εδώ που τα λέμε άνευ αυτού ο Αλέξιος ο Α δεν θα καθίστατο «Εθνάρχης» στον αιώνα τον άπαντα. Σήμερα βέβαια έχουν γίνει άφαντοι ο Αλέξιος και ο Πάνος τηρούντες τα γενόμενα με θυμηδία.

Τον Αλέξιο τον αντικαθιστά επαξίως ένας «κατάδικος» που προσπαθεί να ροβουλήσει τα ζωντανά μέσα στα βοσκοτόπια, αλλά δεν τα καταφέρνει γι’ αυτό και τα συντρόφια ενωμένα ποτέ νικημένα γιατί η εξουσία με τα όλα της είναι γλυκιά. Ωστόσο μέσα στα λαγκάδια βρήκαν έναν αποδιοπομπαίο τράγο και του φόρτωσαν τα βάρη.

Θα θυμίσω ξανά την ερώτηση που υπέβαλα στον Στέφανο Κασσελάκη πριν σχεδόν ένα χρόνο στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όταν παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» την πρώτη του συνέντευξη, τι θέλεις να μπλέξεις με αυτούς..; Και ιδού τώρα φτάσαμε στο «και διηγώντας τα να γελάς» αλλά και να κλαις συνάμα για το κατάντημα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου