Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Μνημόσυνο για τον ιατρό-καθηγητή Νικόλαο Μαδιά

  Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024

Στον ιερό ναό Των Ταξιαρχών του Watertown, Massachusetts βρεθήκαμε πριν 12 ημέρες  καλεσμένοι στο μνημόσυνο του αείμνηστου καθηγητή-ιατρού Νικόλαου Μαδιά.

Ενός Έλληνα Επιστήμονα και Ανθρώπου πολυβραβευμένου για τα επιτευγματά του στην ιατρική επιστήμη αλλά και στην ανθρωπιά δεδομένου ότι είχε βοηθήσει πολλούς.  Ενώ ήταν Μεγάλος και Τρανός, τα πόδια του πατούσαν στη Γη!

Πριν σχεδόν ενάμιση χρόνο είχε βραβευτεί από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για το Θεάρεστο έργο του.  Χαρακτηριστικό είναι ότι το βραβείο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων (άγαλμα με τη Νίκη της Σαμοθράκης) ήταν στα ιστορικά ντοκουμέντα και βραβεία που εκτέθηκαν στο «λαϊκό προσκύνημα» που έγινε πριν την εξόδιο ακολουθία.

Ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο φωτογραφίες, βραβεία και έπαθλα για το γιατρό Νικόλαο Μαδιά στο λαϊκό προσκύνημα τον περασμένο μήνα.  Στο μπλε κύκλο το Βραβείο Ελευθερίας που απονεμήθηκε στον ιατρό καθηγητή από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) πέρυσι τον Απρίλιο (2023) για την προσφορά του στην Επιστήμη, την Κοινωνία και τον Ελληνισμό. (Η φωτογραφία εστάλη από Δρ. Ουρανία Μαδιά).

Πλειάδα ήταν οι ομογενείς, συγγενείς, φίλοι και αξιωματούχοι που παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο όπου ο ιερατικό προϊστάμενος της ενοράς π. Αθανάσιος αναφέρθηκε στη ζωή και τα επιτεύγματα του ιατρού Νίκου Μαδιά.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας/κοινότητας όπου παρευρέθηκαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι της οικογένειας.

Κατόπιν, η σύζυγος του μεταστάντος, Δρ. Ουρανία Μαδιάς μας ζήτησε να πάμε για μεσημεριανό.  (Τον υπογράφων και τον κ. Δημήτριο Ματθαίο).  Στην αρχή ευγενικά δεν αποδεχτήκαμε την πρόσκληση αλλά η Δρ. Μαδιάς επέμενε.  “Θα είναι τιμή μας να έρθετε.  Ο γιατρός σας καμάρωνε για τις προσπάθειες σας και την εποικοδομητική εργασία σας για τον Ελληνισμό” είπε. 

Ειλικρινά μας «αφόπλισε».  Έτσι ακολουθήσαμε την οικογένεια στο εστιατόριο ΛΙΜΑΝΙ στο Chestnut Hill όπου παρευρέθηκαν τα μέλη της οικογένειας και φίλοι.

Σε κάποιο σημείο ο εγγονός του ζεύγους Μαδιά, Νίκος, 13 χρονών, αναφέρθηκε στο παππού του και στις τελευταίες ημέρες μαζί του.  Καταχειροκροτήθηκε για αυτά που είπε.

Εκεί ήταν τα δύο παιδιά ο ένας ιατρός στη Βοστώνη και ο άλλος σεναριογράφος στο Hollywood με τις οικογένειές τους και ο αδελφός του Δρ. Γιάννης Μαδιάς, καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη.  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επιστημόνων «ΚΥΚΛΟΣ» Δρ. Γρηγόρης Στεφανόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Χρήστος Γεωργάκης με την εκ Πύργου, Ηλείας σύζυγό του.

Να σημειώσουμε ότι έχει δοθεί υποτροφία από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης στο όνομα του Δρ. Νίκου Μαδιά.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Βασίλειος Καυκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου