Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Σε δύσκολη θέση ο δήμαρχος Ανταμς – Οι έρευνες φτάνουν στον στενότερο κύκλο του

 Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ομοσπονδιακοί πράκτορες έβαλαν την Τετάρτη στο στόχαστρο τις υψηλότερες βαθμίδες της διοίκησης του δημάρχου Ερικ Ανταμς (Eric Adams), ερευνώντας ένα σπίτι και κατάσχοντας τα τηλέφωνα του αστυνομικού διοικητή της Νέας Υόρκης, του πρώτου αντιδημάρχου, του διευθυντή των σχολείων και άλλων, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «New York Times», οι ενέργειες αυτές δεν σχετίζονταν με μια ξεχωριστή έρευνα για διαφθορά με επίκεντρο τον δήμαρχο και τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία, δήλωσαν ορισμένοι από τους ανθρώπους αυτούς. Ομως η αποκάλυψη ότι όχι μόνο ο δήμαρχος αλλά και πολλοί από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της πόλης εμπλέκονται σε ομοσπονδιακές έρευνες αποσταθεροποιεί περαιτέρω μια διοίκηση που ήδη ταλανίζεται από άλλα νομικά προβλήματα.

Οι έρευνες εγείρουν επίσης ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του κ. Ανταμς να συνεχίσει να διοικεί τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Και απειλούν να αποδυναμώσουν περαιτέρω το πολιτικό του κύρος, καθώς αντιμετωπίζει μια έντονα αμφίρροπη προκριματική εκλογική διαδικασία των Δημοκρατικών το επόμενο έτος, στην οποία θα αντιμετώπιζε ήδη αρκετούς σοβαρούς διεκδικητές.

ΑΡΧΕΙΟ – Ο Edward A. Caban, στο κέντρο, μιλάει μετά την ορκωμοσία του ως αστυνομικός διευθυντής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης έξω από το 40ο Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Στα δεξιά του ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς. (AP Photo/Jeenah Moon, File)

Μεταξύ των άλλων αξιωματούχων από τους οποίους οι ομοσπονδιακοί ερευνητές ζήτησαν πληροφορίες ήταν ο αντιδήμαρχος για τη δημόσια ασφάλεια και ένας ανώτερος σύμβουλος του δημάρχου που είναι ένας από τους στενότερους έμπιστούς του, είπαν οι άνθρωποι. Και οι δύο άνδρες έχουν αντιμετωπίσει άλλες νομικές περιπέτειες.

Οι πράκτορες ερεύνησαν επίσης το σπίτι και κατέσχεσαν το τηλέφωνο ενός συμβούλου, ο οποίος είναι αδελφός τόσο του επικεφαλής για τα σχολεία όσο και ενός από τους αντιδημάρχους, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Η φύση των ερευνών δεν είναι σαφής, αλλά φαίνεται ότι η μία επικεντρώνεται στους ανώτερους αξιωματούχους του Δημαρχείου και η άλλη άπτεται του αστυνομικού διευθυντή, είπαν οι άνθρωποι.

Σε συνέντευξή του στο «Fox 5 New York», το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Ανταμς αρνήθηκε ότι οι διάφορες ομοσπονδιακές έρευνες αποτελούν αντιπερισπασμό.

«Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι αγωνίζομαι για λογαριασμό των πολιτών της Νέας Υόρκης, και αυτό ακριβώς κάνω», δήλωσε ο δήμαρχος.

Οι εκπρόσωποι των αξιωματούχων του Δημαρχείου -η πρώτη αντιδήμαρχος, Σίνα Ράιτ (Sheena Wright), ο συνεργάτης της, ο υπεύθυνος των σχολείων Ντέιβιντ Κ. Μπανκς (David C. Banks), ο αντιδήμαρχος για τη Δημόσια Ασφάλεια Φίλιπ Μπανκς ΙΙΙ (Philip Banks III) και ένας ανώτερος σύμβουλος του δημάρχου, ο Τίμοθι Πίρσον (Timothy Pearson)- δεν ήταν δυνατόν να επικοινωνήσουν ή αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Πηγή: «The New York Times», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου