Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Η Μυστική Υπηρεσία παραδέχτηκε ότι δεν έψαξε την περίμετρο του γηπέδου γκολφ του Τραμπ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Μυστική Υπηρεσία δεν ερεύνησε την περίμετρο του Trump International Golf Club στο West Palm Beach της Φλόριδας την Κυριακή πριν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκινήσει τον γύρο του, μια αναγνώριση που έθεσε την υπηρεσία υπό νέο έλεγχο δύο μήνες μετά από ένα παρόμοιο επεισόδιο στην Πενσυλβάνια, σημειώνει η «New York Times».

(Ποιος είναι ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ που αποπειράθηκε να πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ)

Η απόφαση εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η Μυστική Υπηρεσία διαθέτει τους πόρους και την ικανότητα να εκτελεί επαρκώς τα καθήκοντά της σε μια περίοδο αυξανόμενης βίας και μιας μοναδικής εκστρατείας μεταξύ μιας εν ενεργεία αντιπροέδρου και ενός πρώην προέδρου.

Ενώ ο εκτελών χρέη διευθυντή της υπηρεσίας εξήρε έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας που έδρασε γρήγορα και απέτρεψε οποιοδήποτε κακό στον κ. Τραμπ την Κυριακή, το FBI ανέφερε ότι τα δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο του ενόπλου έδειξαν ότι πέρασε σχεδόν 12 ώρες κοντά στο γήπεδο πριν στρέψει ένα τουφέκι προς την κατεύθυνση του κ. Τραμπ ενώ εκείνος έπαιζε γκολφ.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο γραφείο του σερίφη της Κομητείας Παλμ Μπιτς το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ρόναλντ Λ. Ρόου Τζούνιορ (Ronald L. RoweJr.), εκτελών χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας, δήλωσε: «Ο Πρόεδρος στην πραγματικότητα δεν έπρεπε καν να πάει εκεί».

Ο κ. Ρόου δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, δεν είχε στο επίσημο πρόγραμμά του επίσκεψη στο γήπεδο. Ο κ. Ρόου δεν διευκρίνισε στις δηλώσεις του αν αυτό σήμαινε ότι οι πράκτορες δεν είχαν χρόνο να σαρώσουν το γήπεδο γκολφ. Ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό ότι ο κ. Τραμπ παίζει συχνά γκολφ σε ένα από τα γήπεδά του στη Φλόριδα τις Κυριακές, αυξάνοντας το επίπεδο κινδύνου για τον πρώην πρόεδρο.

Ο κ. Ρόου επαίνεσε τους πράκτορές του που εντόπισαν την κάννη ενός όπλου να ξεπροβάλλει μέσα από τους θάμνους της λέσχης γκολφ και πυροβόλησαν εναντίον του υπόπτου, του Ράιαν Ρουθ, 58 ετών, προτού αυτός προλάβει να πυροβολήσει. Ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, με αποτέλεσμα ο Ρουθ να συλληφθεί αμέσως μετά. Τη Δευτέρα κατηγορήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για κατοχή πυροβόλου όπλου ως κακοποιός.

Οι μέθοδοι της Μυστικής Υπηρεσίας «ήταν αποτελεσματικές χθες», δήλωσε ο κ. Ρόου. Επεσήμανε την «έγκαιρη» αναγνώριση της απειλής, την άμεση απομάκρυνση του κ. Τραμπ και τη βοήθεια των αυξημένων μέτρων προστασίας.

Αλλά μετά το επεισόδιο της Κυριακής, βουλευτές, αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και πρώην στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας αμφισβήτησαν κατά πόσον η δοκιμαζόμενη υπηρεσία εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στην αποστολή της να προστατεύει τους νυν και πρώην προέδρους και τις οικογένειές τους.

«Ανησυχώ πολύ για τις αναφορές ότι ο ύποπτος φέρεται να βρισκόταν στους θάμνους επί 11 ώρες», δήλωσε η Μπεθ Σελεστίνι (Beth Celestini), επί μακρόν πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας που προστάτευε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πριν συνταξιοδοτηθεί το 2021.

Ο κ. Ρόου δήλωσε ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα όλο και πιο δύσκολο περιβάλλον απειλών, η Μυστική Υπηρεσία θα χρειαστεί το Κογκρέσο να παράσχει περισσότερη χρηματοδότηση για προσωπικό, υπερωρίες και εγκαταστάσεις.

Η έκκλησή του είχε ήδη λάβει την υποστήριξη του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου το πρωί της Δευτέρας ότι «η Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια» και ότι το Κογκρέσο «πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της».

Πηγή: «The New York Times»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου