Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΠαΣοΚ: Η μάχη των υπογραφών – Πόσες συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι

 Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναγιώτης Φωτεινός


Μιχάλης Κατρίνης: Κατέθεσε 14.000 υπογραφές για την υποψηφιότητά του στις εκλογές του ΠαΣοΚ

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία της συλλογής υπογραφών για τους υποψήφιους προέδρους του ΠαΣοΚ που μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Στις 17:00 ξεκίνησε η κατάθεση των υπογραφών από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠαΣοΚ στην ΕΔΕΚΑΠ, μια διαδικασία που ουσιαστικά ολοκληρώθηκε στις 20:30 και τυπικά στις 21:00, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρώτος που κατέθεσε  ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης και ακολούθησαν η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Δούκας και τέλος ο νυν πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα, ο Μιχάλης Κατρίνης ήταν ο μόνος που πήγε αυτοπροσώπως και κατέθεσε τις υπογραφές ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν με εκπροσώπους.

Αναλυτικά οι υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει οι υποψήφιοι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 χιλιάδες υπογραφές από μέλη του κόμματος και 170 μελών της 300μελούς Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης προέβη και σε σχετικά ανάρτηση όπου περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στις 6 Οκτωβρίου σε ένα βίντεο, που ανήρτησε στα social media. Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠαΣοΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν ένα χρόνο, όπως συνέβη σε πολλές γωνιές της χώρας όπου επαναλειτούργησαν εκατοντάδες τοπικές οργανώσεις. «Ήρθα εδώ για να συμβολίσω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου απέναντι στους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠαΣοΚ , που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη τα δύσκολα χρόνια, και να τους ζητήσω να ανανεώσουμε στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου τη σχέση εμπιστοσύνης μας. Γιατί μπορούμε μαζί να πάμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο ψηλά» σημειώνει στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, αριθμός που, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, είναι διπλάσιος του ορίου του 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠαΣοΚ. Όπως τονίζουν από το περιβάλλον του, έχουν συλλέξει πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης. Ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

Όσον αφορά τον Παύλο Γερουλάνο, κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 7.962 υπογραφές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε 7.000 υπογραφές.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 14.001 υπογραφές. «Είναι μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠαΣοΚ , αφού ο κ.Κατρίνης ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται-με βάση το καταστατικό-για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας», τονίζουν συνεργάτες του κ. Κατρίνη

Η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.286 υπογραφές

Τι συμβαίνει με τον Κανελλάκη

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Κανελλάκης έστειλε επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ ζητώντας να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του χωρίς μέχρι στιγμής να καταθέσει υποψηφιότητα.

Με τη συλλογή των υπογραφών, την ταυτοποίηση τους και την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων το ΠαΣοΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Επιπρόσθετα, όταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης επιστρέψει από τη Δ.Ε.Θ. και ολοκληρωθεί η Κεντρική Επιτροπή στις 15 του μήνα, αναμένονται εξελίξεις και στο θέμα του debate.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα και ώρα 21:00 μμ, η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΠαΣοΚ-Κινήματος Αλλαγής της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Την αίτηση υποψηφιότητάς τους συνοδευόμενη από υπογραφές μελών κατέθεσαν οι:

1. Ανδρουλάκης Νίκος: 171 υπογραφές μελών ΚΠΕ και 24.810 υπογραφές μελών
2. Γερουλάνος Παύλος: 7.962 υπογραφές μελών
3. Γιαννακοπούλου Νάντια: 8.286 υπογραφές μελών
4. Διαμαντοπούλου Άννα: 7.000 υπογραφές μελών
5. Δούκας Χάρης: 100 υπογραφές μελών ΚΠΕ
6. Κατρίνης Μιχάλης: 14.001 υπογραφές μελών

Η κατάθεση των συνολικά άνω των 62.000 υπογραφών προμηνύει τη μαζική συμμετοχή στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που θα ενισχύσει τον ρόλο του ΠαΣοΚ-Κινήματος Αλλαγής στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) άμεσα θα προχωρήσει στον έλεγχο των υπογραφών και στην ανακήρυξη των υποψηφίων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου