Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Με χαμόγελα, «θα» και ειρωνείες θέλει να κυβερνήσει η Χάρις

 Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024 

Είδαμε και την τηλεμαχία ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ. Τα συμπεράσματα -του συστήματος- των… Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης είναι μονόπλευρα! «Εκνεύρισε τον Τραμπ», «Ηταν χαλαρή», «Ηταν άνετη», «Ηταν ευδιάθετη», «Τον έριξε στην παγίδα της». Αυτά διαβάζουμε από το πρωί και είναι να απορεί κανείς. Πόσο ακόμα θα προσπαθούν να κάνουν το «μαύρο – άσπρο», να παραπλανούν -σε σημείο κοροϊδίας- τον κόσμο και να μην δείχνουν την πραγματική εικόνα της τηλεμαχίας. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα… κέικ, δεν μου άρεσε η γεύση του, δεν τρώω άλλο. Εχουμε να κάνουμε με τον επόμενο πλανητάρχη σε μία εποχή που είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλα τα επίπεδα και η Αμερική δεν είναι όπως ήταν παλιότερα, ούτε βέβαια και οι αντίπαλοί της…

Στην τηλεμαχία λοιπόν υπήρχαν και τα συμπεράσματα πίσω από τις εικόνες που πλασάρουν.

Η πρώτη εικόνα είναι ότι τα Μέσα ρίχνουν τον αμερικανικό λαό εσκεμμένα σε μία παγίδα. Στην παγίδα να συγκρίνουν την παρουσία της Κάμαλα Χάρις στην τηλεμαχία με τον Τραμπ με την παρουσία του Μπάιντεν στη δική του τηλεμαχία. Μα σίγουρα ήταν καλύτερη η Χάρις από την καταστροφική εικόνα του Μπάιντεν. Δηλαδή, οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν που η Χάρις ήταν καλύτερη από το… μηδέν που πήρε σαν βαθμό ο Μπάιντεν; Οχι, δεν πανηγυρίζουν, απλά στέλνουν τον αμερικανικό λαό σε αυτήν την κατεύθυνση. Να σκεφτεί ότι η Κάμαλα Χάρις είναι καλύτερη από τον Μπάιντεν. Δεν την συγκρίνουν με τον Τραμπ, αλλά θέλουν στον λαό να περάσουν ότι είναι καλύτερη του Μπάιντεν.

Επίσης, είδαμε μία Κάμαλα Χάρις να χαμογελάει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Σε εκνευριστικό σημείο. Γελούσε σχεδόν σε καθετί που έλεγε ο Τραμπ, ενώ πολλές φορές τον ειρωνευόταν με πολύ άσχημο τρόπο. Ετσι της συμπεριφερόντουσαν στην Εισαγγελία; Με χαμόγελα και ειρωνείες; Ηταν εικόνα υποψήφιας για την Προεδρία των ΗΠΑ να χαμογελάει συνεχώς και να μην δείχνει τον παραμικρό σεβασμό στα λεγόμενα ενός πρώην Προέδρου, ανεξάρτητα τι έλεγε εκείνος;

Και πάμε στα πιο ουσιαστικά. «Θα κάνω…, θα κάνω…, θα κάνω…, θα…» ακούγαμε από την Κάμαλα Χάρις. Ο κ. Τραμπ της απάντησε «3,5 χρόνια γιατί δεν τα κάνατε;». Εντάξει, θα πει κάποιος ότι η Χάρις δεν ήταν πρόεδρος για να τα κάνει, όμως η αλήθεια είναι πως και στα χαρτοφυλάκια που της έδωσε ο Μπάιντεν δεν έκανε απολύτως τίποτα. Μάλλον χειρότερα τα έκανε – βλέπε μεταναστευτικό. Ομως η σωστή… απάντηση στα «θα κάνω…» της Κάμαλα Χάρις είναι πως σε αυτά που υπόσχεται ότι θα κάνει δεν εμπεριέχεται η λέξη «ειρήνη», η λέξη «ανάπτυξη», η λέξη «διόρθωση». Είχαν μόνο υπεροψία και παντελή έλλειψη αυτογνωσίας για τα δικά της λάθη, αλλά και του κόμματος που εκπροσωπεί, που για 3,5 χρόνια αιματοκύλησαν ΗΠΑ και Ευρώπη και έφεραν μεγάλη αύξηση τιμών στα ράφια… Γι’ αυτά όμως η κ. Κάμαλα Χάρις ουσιαστικά ήταν σαν να είπε… τα ξεχνάμε, πάμε σε καινούργια. Και κάτι ακόμα εδώ. Η Χάρις είπε στον Τραμπ ότι «καθαρίσαμε το χάλι σου!». Τι; «Καθάρισαν το χάλι του» με… 13 νεκρούς Αμερικανούς στο Αφγανιστάν; Με πόλεμο στην Ουκρανία; Με εκατομμύρια μετανάστες από τα αφύλακτα σύνορα; Με αυξήσεις στα ράφια; Λάθος! Εδώ και 3,5 χρόνια είναι το μεγάλο χάλι!

Η Κάμαλα Χάρις είχε… τακτική στην τηλεμαχία. Στόχος της δεν ήταν να πείσει ότι θα κάνει έργο και θα είναι σωστή αν εκλεγεί, αλλά ήθελε να κάνει τον Τραμπ να χάσει την ψυχραιμία του. Στην πραγματικότητα δεν ήθελε να νικήσει τον Τραμπ, αλλά να χάσει ο Τραμπ, κάτι φυσικά που δεν κατάφερε.

Μόνος του απέναντι σε όλους και σε όλα. Στάθηκε εκεί όρθιος, αγέρωχος απέναντι σε νέα… κόλπα και ανέχθηκε να τον «βομβαρδίζουν» και να τον ειρωνεύονται, σεβόμενος τον αμερικανικό λαό. Τακτικές Μπάιντεν εφαρμόζει η κυρία Χάρις εξαπολύοντας επιθέσεις, λέγοντας ότι ο Τραμπ είναι κακός και επικίνδυνος, αλλά και σε αυτήν θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Και ήδη γυρνάει εναντίον της. Για ποιο λόγο άλλωστε το επιτελείο της ζητάει και δεύτερη τηλεμαχία;

Και τέλος η έξυπνη, ετοιμόλογη, χαλαρή, άνετη, ευδιάθετη Κάμαλα Χάρις γιατί δεν αντέδρασε όταν ο Τραμπ την χαρακτήρισε «μαρξίστρια», και απλά και μόνο χαμογέλασε;

Ο αμερικανικός λαός έπαθε πολλά αυτά τα 3,5 χρόνια, 13 οικογένειες ακόμα κλαίνε. Δεν ξεχνιούνται.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου