Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Λίβανος: Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε το ΙσραήΛ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων από τις αρχές Οκτωβρίου κάνουν λόγο λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας να διαβεβαιώνει πως «βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα».

Το Ισραήλ εξαπέλυσε απόψε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, όπως μεταδίδουν λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων από τις αρχές Οκτωβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά. «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

Οι συσκευές παγιδεύτηκαν προτού φθάσουν στον Λίβανο

Από την προκαταρκτική έρευνα των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βηρυτό προκύπτει ότι οι συσκευές επικοινωνίας που εξερράγησαν το προηγούμενο διήμερο σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, είχαν παγιδευτεί προτού φθάσουν στη χώρα, σύμφωνα με επιστολή της λιβανέζικης διπλωματικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη η οποία περιήλθε εις γνώσιν του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Οι λιβανέζικες αρχές αποφάνθηκαν επίσης ότι τα εκρηκτικά στους παγιδευμένους βομβητές και φορητούς ασυρμάτους που είχαν προμηθευτεί μέλη της Χεζμπολάχ  πυροδοτήθηκαν μέσω της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε αυτές τις συσκευές, αναφέρει η επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την έκρηξη των βομβητών και των φορητών ασυρμάτων της οργάνωσης σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 3.000.

Η Χαμάς ευγνωμονεί τη Χεζμπολάχ

Η Χαμάς εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά ευγνωμοσύνη» της για την υποστήριξη που της παρέχει η Χεζμπολάχ, αφού ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, ο Χασάν Νασράλα, υποσχέθηκε να διατηρήσει την πίεση στο Ισραήλ μέχρι να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παλαιστινιακό κίνημα εκτιμά στην ανακοίνωσή του ότι η στάση του Νασράλα εμποδίζει τα σχέδια του Ισραήλ «να κάμψει το μέτωπο υποστήριξης προς τον λαό μας και την αντίστασή μας στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Χασάν Νασράλα εκφώνησε νωρίτερα μια ομιλία, μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις παγιδευμένων συσκευών επικοινωνίας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η Χαμάς και η Χεζμπολάχ επέρριψαν την ευθύνη στο Ισραήλ, με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ να παραδέχεταο ότι η οργάνωσή του δέχτηκε «ένα σοβαρό και άνευ προηγουμένου πλήγμα στην ιστορία του Λιβάνου».

Ο Νασράλα προειδοποίησε ωστόσο ότι η οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου