Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Χαμαιλέων

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024 

Το πώς επιβιώνουν κάποιοι πολιτικοί παρά τις φουρτούνες ακόμα και τον καταποντισμό των πολιτικών χώρων στους οποίους ανήκουν θα έπρεπε να είναι ίσως αντικείμενο επιστημονικής μελέτης. Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί; Είναι απλά τυχεροί; Είναι ικανότατοι; Είναι συνδυασμός και των δύο; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει ένας τέτοιος πολιτικός; Μου γεννήθηκαν αυτά τα ερωτήματα βλέποντας τυχαία προ ολίγου στην τηλεόραση τον Νίκο τον Παππά. Από εκεί που ο Νίκος φλέρταρε με τα κάγκελα της φυλακής (ως γνωστόν είναι έξω με αναστολή, έχοντας καταδικαστεί ομόφωνα, 13-0 και αμετάκλητα για παράβαση καθήκοντος βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών), εδώ και μερικές ημέρες παριστάνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις περυσινές εθνικές εκλογές, ενώ πολλά άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (επί χρόνια βουλευτές και πρώην υπουργοί) καταποντίστηκαν και εξαφανίστηκαν, αυτός επέπλευσε. Εβαλε μάλιστα για αρχηγός. Ατύχησε, ως γνωστόν, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκε χωρίς να χάσει καιρό στο περιβάλλον του νικητή Κασσελάκη (έσπευσε να τον στηρίξει στον δεύτερο γύρο), οπότε πάλι έλυνε και έδενε στο κόμμα. Για μια περίοδο σιώπησε (έκοβε κίνηση προφανώς) και όταν πριν από μερικές εβδομάδες ξαναβγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαγραφή (και μετά από λίγο την ξε-διαγραφή) Πολάκη με απόφαση του Κασσελάκη (πού να ήξερε ο δόλιος) πήρε τη θέση του Φάμελλου ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν θεωρούνταν κολλητός του Τσίπρα, με τον οποίο ο Κασσελάκης εδώ και λίγο καιρό δεν μιλάνε καν.

Η θέση του αρχηγού της ΚΟ μάλλον του άρεσε γι’ αυτό και δεν είχε πρόβλημα κατά την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του αρχηγού Κασσελάκη να δώσει σήμα στους δικούς του να την υπερψηφίσουν, συντασσόμενος ουσιαστικά πάλι με τον Τσίπρα, τον οποίο προηγουμένως είχε πουλήσει. Υποπτεύομαι ότι αν παραστεί ανάγκη (αν για παράδειγμα το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη έχει γίνει καραβάκι, πάει στο βυθό) ο Νίκος δεν θα έχει πρόβλημα να μεταπηδήσει σε άλλο πολιτικό χώρο, ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία. Το θεωρείτε υπερβολή; Σας πληροφορώ ότι δεν είναι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου