Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Στο «κόκκινο» η Παθολογική του Πύργου – Υπεράριθμοι ασθενείς σε σχέση με τη δυναμική

 Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024


Μέχρι και χθες στην Παθολογική Κλινική και στις κλινικές που νοσηλεύονται ανάλογα περιστατικά βρίσκονταν 69 ασθενείς, την στιγμή που η οργανική δύναμη της κλινικής είναι 38 κλίνες, ενώ πρόσφατα ο αριθμός των ασθενών είχε φτάσει ακόμα και τους 85.

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Πύργου, αφού μέχρι και χθες φιλοξενούσε πολύ περισσότερα περιστατικά συγκριτικά με τη δυναμική της.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν μια συνέχεια του δύσκολου καλοκαιριού με μεγάλη πίεση που βίωσε η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, όπου σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφ. «Πατρίς» κατά τους θερινούς μήνες επισκέφθηκαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 1.500 περισσότεροι πολίτες σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Μέχρι και χθες στην Παθολογική Κλινική και στις κλινικές που νοσηλεύονται ανάλογα περιστατικά βρίσκονταν 69 ασθενείς, την στιγμή που η οργανική δύναμη της κλινικής είναι 38 κλίνες, ενώ πρόσφατα ο αριθμός των ασθενών είχε φτάσει ακόμα και τους 85. Σχετικά με τον τύπο των περιστατικών που χρήζουν αντιμετώπισης και νοσηλείας, αποτελούνται σε ποσοστό 70% από λοιμώξεις αναπνευστικού και παντός είδους και εγκεφαλικά επεισόδια, με τους ασθενείς στην πλειοψηφία τους να είναι ηλικιωμένο

Οι νοσηλείες φαίνεται πως είναι αυξημένες τουλάχιστον κατά 35%, κάτι που αποτελεί και ένα πρωτοφανές φαινόμενο, για το οποίο, όπως ανέφεραν πηγές από το νοσοκομείο του Πύργου, δεν είχε παρατηρηθεί ξανά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά το καλοκαίρι, κατά τα ίδια στοιχεία, οι επισκέψεις έφτασαν συνολικά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο τις 12.500, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο οι επισκέψεις πολιτών στα επείγοντα περιστατικά ήταν 11.000. Μετά το πέρασμα του καλοκαιριού, στα ΤΕΠ προσέρχονται κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση 160 πολίτες και 150 στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Η Αναστασία Βασιλείου

«Αυτό το καλοκαίρι είχαμε αυξημένη ροή ασθενών προς το νοσοκομείο. Ίσως ήταν και πρωτοφανής σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ως επί το πλείστον μας απασχόλησαν παθολογικά περιστατικά, διάφορες λοιμώξεις και παθήσεις από το αγγειακό σύστημα. Η κλινική μας αυτή την στιγμή είναι γεμάτη. Η δυναμική της κλινικής αποτελείται από 38 κρεβάτια και έχουμε φτάσει πολλές φορές να ξεπερνάμε και τις 70 νοσηλείες, ενώ από σε αυτά τα περιστατικά συμπεριλαμβάνονται και περιπτώσεις ασθενών που νόσησαν με κορωνοϊό» ανέφερε σε δηλώσεις της στην εφ. «Πατρίς» η Αναστασία Βασιλείου, πνευμονολόγος, διευθύντρια ΤΕΠ και Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Πύργου.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου