Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης θέλει να αλλάξει το όνομα του κόμματος

 Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελικά, η... Στεφαν.. πέρασε... σύριζα

ΑΘΗΝΑ Ραγδαίων εξελίξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σήμερα μετά την απόφαση του αρχηγού του, Στέφανου Κασσελάκη για επανένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, του Παύλου Πολάκη, ο ίδιος ο αρχηγός κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος φέρεται εισηγήθηκε σαρωτικές αλλαγές στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα όσα παρουσίασε στην τοποθέτησή του ο κ. Κασσελάκης εκτός από την αλλαγή του ονόματος περιλαμβάνονται και μια σειρά από ασυμβίβαστα, όπως ότι:

– οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα,

– το ανώτατο όριο θητειών για κάθε βουλευτή θα υπολογίζεται στις τρεις θητείες και μετά ο εκάστοτε βουλευτής θα αλλάζει εκλογική περιφέρεια.

Ακόμη, στην εισήγηση του κ. Κασσελάκη γίνονται «πανίσχυρα» τα μέλη του κόμματος, καθώς θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπως συνέβη στις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες πριν.

Ειδικά για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές προβλέπεται ότι στο εξής θα μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο. Αυτό θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει την σημερινή Κεντρική Επιτροπή και η συμμετοχή των βουλευτών και των ευρωβουλευτών θα είναι ex officio. Σημειωτέον το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.

Επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Λίγες ώρες νωρίτερα, μετά από εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση της επανένταξης του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε» ανέφερε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε».

Πολάκης: Η επιστροφή μου δεν αλλάζει όσα έχω πει

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας στο περιστύλιο της Βουλής την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον επαναφέρει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες μετά τη διαγραφή του.

«Οπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είχα δηλώσει πως ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος. Επειδή ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο εκείνο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο της διαγραφής μου, χωρίς καμία ενημέρωση, πιστεύοντας πως θα είναι μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Πολάκης διεμήνυσε πως «η τυπική επιστροφή μου στην Κ.Ο. δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο που θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στις πιέσεις των δημοσιογράφων για τα περί «αλλαγής ηγεσίας» που υποστηρίζει ο ίδιος στο κόμμα, ο κ. Πολάκης απάντησε: «Νομίζω πως είστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνετε πως είναι ξεκάθαρα όσα λέω. Οταν είπα πως δεν αλλάζει σε τίποτα η πολιτική εκτίμησή μου και πως στην Κεντρική Επιτροπή θα τα πούμε αξιακά και προγραμματικά, θεωρώ πως είναι ξεκάθαρα».

Ερωτηθείς για το αν πρόκειται για μία προσπάθεια να αλλάξει γνώμη για ό,τι έχει πει, ο ίδιος απάντησε: «Θεωρώ πως δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση από τον Νίκο τον Παππά ένα λεπτό πριν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου