Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Νεφρίτης ή το «τυχερό φυτό»: Πως με αυτές τις συμβουλές το παχύφυτο σου θα είναι υγιές για χρόνια

 Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024

Νεφρίτης ή το «τυχερό φυτό»: Πως με αυτές τις συμβουλές το παχύφυτο σου θα είναι υγιές για χρόνιαΤο παχύφυτο νεφρίτης ή όπως το ονομάζουν οι περισσότεροι «τυχερό φυτό» με τη σωστή φροντίδα μπορεί να είναι υγιές για δεκαετίες.

Οι περισσότεροι ψάχνουμε να έχουμε στον κήπο μας ή στο μπαλκόνι μας φυτά που αφενός είναι ανθεκτικά και αφετέρου που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Υπάρχει όμως ένα στιβαρό φυτό εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζεται να το φροντίζουμε ιδιαίτερα και είναι το φυτό νεφρίτης ή γνωστό και ως «τυχερό φυτό ή φυτό του χρήματος». Τα φυτά νεφρίτη (Crassula ovata) είναι εύκολο να αναπτυχθούν και είναι εντελώς αξιολάτρευτα. Τα φυτά νεφρίτη μοιάζουν με μικροσκοπικά δέντρα, με χοντρούς ξυλώδεις κορμούς και λαμπερά λιπαρά φύλλα. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούνται συχνά για μπονσάι.

Μιλώντας για αυτό, ένα φυτό νεφρίτη μπορεί να ζήσει για δεκαετίες με την κατάλληλη φροντίδα του φυτού. Εγγενές φυτό της Νοτίου Αφρικής, αυτό το παχύφυτο αποθηκεύει νερό στα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες του, επομένως δεν χρειάζεται να ποτίζεται τόσο συχνά.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που είναι ένα τόσο υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση. Στο εγγενές περιβάλλον του, ένα φυτό νεφρίτη μεγαλώνει σαν ένας στρογγυλεμένος αειθαλής θάμνος που μπορεί να έχει ύψος 1-2 μέτρα. Σε εσωτερικούς χώρους, αναπτύσσεται αργά, επομένως το μέγεθος που αγοράζουμε είναι το μέγεθος που θα έχουμε για χρόνια. Τα φυτά νεφρίτη δεν πειράζουν επίσης να είναι συνδεδεμένα με τις ρίζες τους, επομένως δεν χρειάζεται να τα επαναφυτεύουμε τόσο συχνά. Ίσως κάθε 3-4 χρόνια.

Σύμφωνα με το House Beautiful υπάρχουν πολλές διαφορετικές κοινές ποικιλίες φυτών νεφρίτη διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένων τύπων με χάλκινο ή διαφοροποιημένο φύλλωμα ή ακόμη και τύπους με ενδιαφέροντα κυματιστά ή σωληνοειδή φύλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου