Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Συνέχεια από χθες. Το Ελληνικό Φεστιβάλ Brockton, Massachusetts, USA

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024 

Προχωράμε δυνατά, για το μέλλον.

Συνεχίζουμε εκεί που αφήσαμε χθες από την επίσκεψή μας το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου

Τα παιδιά του χορευτικού "ΠΑΡΑΔΟΣΗ"

Η πολύ μεγάλη τέντα που ήταν στο πλάϊ του ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου χρειαζόταν αφού η βροχή ήταν συνεχής και έντονη.

Ουρές είχαν σχηματιστεί στα φαγητά, ποτά και γλυκίσματα. 

Τα φαγητά, τα γλυκά όλα ήταν νόστιμα.  Η ορχήστρα με τον Γιώργο Καρατζά, την Δήμητρα Αριστείδου και τον Σταύρο Παππά στο κλαρίνο έδιναν κέφι με αθάνατα τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Στο Ελληνικό πανηγύρι του Brockton, παρέα με Ηλειώτες

Καθίσαμε με την παρέα του κυρίου και κυρίας Γιώργου Παναγουλόπουλου στην οποία ήταν και άλλοι Ηλειώτες και φίλοι όπως ο Ηλίας και Χριστίνα Σμιλιωτοπούλου, κυρίου και κυρίας Γιάννη Κερατσόπουλου, κ. Αντώνη Λεμονίτη, κυρίου και κυρίας Θωμά Παπαγεωργίου…

Όταν τα παιδιά του χορευτικού άρχισαν να χορεύουν πλησιάσαμε εκεί που χόρευαν αλλά δύσκολα να βγάλεις φωτογραφίες αφού εκατοντάδες, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και φίλοι με τα κινητά στο χέρι τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο. 

Ήταν τα δικά τους παιδιά και καμάρωναν όπως καμαρώναμε και εμείς γιατί αξίζει το κόπο, αξίζει τους κόπους όλων που συντελούν στη συνέχεια της γλώσσας, της πίστης του πολιτισμού και τους συγχαίρουμε.

Τρία αδερφάκια: Vatalina Veiga, Isaac Veiga, Stavroula Veiga

Τρία αδερφάκια ντυμένα με παραδοσιακές στολές αφού χόρεψαν ποζάρουν.  Η μητέρα τους Βίκυ Παναγουλοπουλος-Veiga χειροκροτεί και καμαρώνει όπως καμαρώνει και ο Πυργιώτης παππούς Γιώργος Παναγουλόπουλος.  Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί που καμαρώνουν, είμαστε όλοι εμείς που καμαρώνουμε τους νέους και νέες, τα παιδιά μας.

Η Γεωργία Ψικαράκη (από τον Αμπελόκαμπο-Αμαλιάδας) μέλος του Πανηλειακού Συλλόγου με τον σύζυγό της Νίκο βοηθούν στο χορευτικό συγκρότημα.  Βέβαια ο Νίκος Ψικαράκης έκανε μεγάλη δουλειά για να βγει το πρόγραμμα των τεσσάρων τμημάτων του χορευτικού με Κρητικούς χορούς που μαζί με την δικηγόρο Παναγιώτα Νάσιου και υπεύθυνη του χορευτικού, με την Στεφανία και άλλους γονείς και φίλους έμαθαν στα παιδιά «του χορού τα βήματα».  Μα πάνω από όλα τα έμαθαν να είναι Ελληνόπουλα.

Vatalina Veiga με την Ασπασία Ψικαράκη

Στο γύρο βρίσκουμε τον Γιάννη Σμιλιωτόπουλο του οποίου οι γονείς κατάγονται από τη Σαλμώνη, Ηλείας (Κούκουρα) ένα χωριό κοντά στην Αρχαία Ολυμπία από όπου κατάγετε και ο πρώην Μητροπολίτης (Παναγιώτατος) Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ο Γιάννης Σμιλιωτόπουλος όπως εκατοντάδες άλλοι εθελοντές κάνει χρέη μάγειρα 

Στο γύρο βρίσκουμε τον Γιάννη Σμιλιωτόπουλο του οποίου οι γονείς κατάγονται από τη Σαλμώνη, Ηλείας (Κούκουρα) ένα χωριό κοντά στην Αρχαία Ολυμπία από όπου κατάγετε και ο πρώην Μητροπολίτης (Παναγιώτατος) Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Συγχαρητήρια Brockton.  Στον ιερατικό προϊστάμενο π. Ρομανό Καράνο, PhD στο Διοικητικό Συμβούλιο, στη Φιλόπτωχο, σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες και όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές. Συγχαρητήρια σε όλους όσους αφήνουν τις δουλειές τους, βάζουν χρόνο και το χέρι στη τσέπη για να δώσουν μέσα από την καρδιά τους, να ασχοληθούν, για τον Ελληνισμό.

Άραγε τα βλέπουν αυτά οι «περαστικοί»;  Τα βλέπει αυτά η Ελλάδα;  Ακόμα κουδουνίζουν τα αυτιά μου των… άστο να μη το πω... «είσαστε οι καλύτεροι Έλληνες». 

Σοβαρά ρε μεγάλε, και τι έκανες;  

Εσύ που μπορείς τι έκανες για τους καλύτερους Έλληνες;  Είναι ακόμα καιρός!

Κάνουμε ότι μπορούμε, έστω και μόνοι μας! 

Ο αεικίνητος Γιάννης Νικολόπουλος από το Dracut δίνει χέρι χορού στην εγγονή του και την κόρη του

Η υπεύθυνη του χορευτικού "Παράδοση" της ενορίας/κοινότητας του Brockton Δικηγόρος Παναγιώτα Νάσιου με τον υπεύθυνο του χορευτικού "Μητροπόλεως Βοστώνης" οδοντίατρο Ιωάννη Παππά.

Ο Σταύρος Παππάς στο κλαρίνο 

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου