Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Για άλλη μία χρονιά με επιτυχία το Ελληνικό Φεστιβάλ του Brockton, Massachusetts της Ελληνο-Ορθόδοξης Κοινότητας.

 Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι κι εάν έβρεχε σε όλη τη διαδρομή από τα σύνορα του NH (κάπου 65 μίλια) τους φέραμε γούρι από ότι είπαν μερικοί με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ενορίας/κοινότητας κ. Γεώργιο Παναγουλόπουλο αφού από την ώρα που πήγαμε ο κόσμος κατέκλυσε τον χώρο που κάλυπτε μία τεράστια τέντα.

Το χορευτικό της ενορίας/κοινότητας του Brockton, MA

Έλληνες και φίλοι από διάφορα μέρη της Νέας Αγγλίας πήγαν και διασκεδάζοντας βοήθησαν την κοινότητα οικονομικά.  Από το Brockton και τα περίχωρα αλλά και από μακριά, όπως Lowell, Boston, Worcester, Dracut αλλά και από το New Hampshire έδωσαν το παρόν και έφαγαν φαγητά και γλυκά που προσέφεραν τα μέλη της κοινότητας/ενορίας.

Ακόμα, μέσα στη μεγάλη τέντα αρκετά καταστήματα με προϊόντα και εκθέματα από την Ελλάδα ή απεικονίζοντας κομμάτια από την Ελλάδα (made in China)!  Και λάδι από την Καλαμάτα και τη Σπάρτη.

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης μπήκαμε στον ιερό ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου όπου το χορευτικό της κοινότητας, κάπου 40 παιδιά, αγόρια και κορίτσια με Κρητικές ενδυμασίες έβγαζαν αναμνηστική φωτογραφία με τον ιερατικό προϊστάμενο και καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής στη Θεολογική Σχολή Του Τιμίου Σταυρού και Ελληνικό Κολέγιο π. Ρομανό Καράνο PhD και τους χοροδιδασκάλους με επικεφαλής την διευθύντρια Παναγιώτα Νάσιο.

Ο Γιώργος Καρατζάς με τη φωνή του διασκέδασε το κόσμο

Μετά από λίγο και πριν αρχίσει η ζωντανή μουσική με τους: Γιώργο Καρατζά, Δήμητρα Αριστείδου στο τραγούδι και Σταύρο Παππά στο κλαρίνο το χορευτικό πήγε μπροστά από την ορχήστρα και χόρεψαν στους ήχους κρητικής μουσικής χορούς από την Μεγαλόνησο που όπως είπε από μικροφώνου η κ. Νάσιου ήταν μεγάλη δουλειά και ευχαρίστησε τους γονείς, τους/τις χοροδιδασκάλους και ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Πισκαράκη μέλος του Πανηλειακού μας Συλλόγου Νέας Αγγλίας.

Μπράβο στα παιδιά και όλους τους συντελεστές του προγράμματος

Χειροκροτήματα, επευφημίες για την άρτια εκτέλεση τόσο από τους/τις λιλιπούτιους χορευτές όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά πού αναμεσά τους ήραν και φοιτητές και φοιτήτριες.  Ο τελευταίο χορός ήταν πεντοζάλη που ξεσήκωσε στην κυριολεξία το κόσμο και χειροκροτούσε ενώ ο χόρος γέμισε από δολάρια.

Η συνέχεια αύριο

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου