Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Απεβίωσε ο Τσαρλς Μπεχράκης (Charles Behrakis) στο Λόουελ της Μασαχουσέτης

  Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

              

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών στην πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, ο Τσαρλς Μπεχράκης, αγαπημένος αδελφός του επιφανή επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Γεωργίου Μπεχράκη.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1927 στο Λόουελ εκ γονέων Δρακούλη και Στέλλας Μπεχράκη. Ηταν σύζυγος αγαπητός επί 49 έτη της Τζουν (Σκαφ) Μπεχράκη, η οποία απεβίωσε στις 4 Οκτωβρίου του 2020.

Ο Τσαρλς ήταν σε όλη του τη ζωή κάτοικος της ιστορικής πόλης του Λόουελ. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Λόουελ και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Georgia University από το οποίο έλαβε το δίπλωμα στην μηχανολογία και τα μαθηματικά. Υπηρέτησε στον Αμερικανικό στρατό την πατρίδα του προς το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου του οποία η στρατιωτική βάση ήταν στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και της Καλιφόρνιας.

Εργάσθηκε επί  35 και πλέον έτη στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας της πολιτείας της Μασαχουσέτης. Ήταν μέλος της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ. Επίσης ήταν μέλος της Οργάνωσης της AHEPA, καθώς και του Τμήματος της Ελληνοαμερικανικής Λεγεώνας του Λόουελ.

Ο αείμνηστος είχε πολλά ενδιαφέροντα και χόμπι συμπεριλαμβανομένων της κηπουρικής, ανάγνωσης ιστορίας και ενασχόλησης με τα οικονομικά, καθώς επίσης επιδιδόταν σε αναπαλαιώσεις της οικίας του. Ηταν περήφανος στο να λέγει πως «το έφτιαξα μόνος μου» φτιάχνοντας και επιδιορθώνοντας οτιδήποτε. Του άρεσε να πίνει τον πρωϊνό του καφέ με παιδικούς του φίλους με τους οποίους μεγάλωσαν μαζί στην περιοχή “Acre” του Λόουελ, να ανταλλάσσουν αστεία, να συζητούν για πολιτικά και παγκόσμια γεγονότα.

Συνήθιζε να παίζει γκολφ με τον αδελφό του Γεώργιο Μπεχράκη και τον κύκλο των φίλων τους από τα παιδικά τους χρόνια. Ο Τσάρλς με την αείμνηστη σύζυγό του Τζουν προσκαλούσαν συγγενείς και φίλους στην οικία τους για φαγητό και καλή παρέα.

Καταλείπει τον αδελφό του Γεώργιο Μπεχράκη και τη σύζυγό του, Μάργκω. Καθότι ο Τσαρλς και η Τζουν δεν είχαν αποκτήσει δικά τους παιδιά ένιωθαν μεγάλη περηφάνια για τις ανιψιές και τους ανιψιούς τους.

Το σκήνωμα του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί στις 11 η ώρα στον ίδιο ναό. Ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο Westlawn Cemetery II  του Λόουελ. Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να αποστείλουν χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ στη διεύθυνση Holy Trinity Greek Orthodox Church 62 Lewis St, Lowell, MA 01854.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου