Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Wall Street: Ανώμαλη προσγείωση, στήριξε η Fed αλλά και… ανησύχησε

 Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρόλερ κόστερ στη Wall Street - Το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες των αναλυτών

Μετά από ένα πραγματικό ρόλερ κόστερ και άνοδο σε ιστορικά υψηλά ενδοσυνεδριακά, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν τελικά με απώλειες σήμερα, παρά το ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία κίνηση, μια κίνηση μεγαλύτερη από ό,τι ήλπιζαν πολλοί επενδυτές, αφού ταυτόχρονα ενίσχυσε  ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας.

Wall Street: Νευρικότητα – Επιφυλακτικά τα «πονταρίσματα» για τη μείωση του επιτοκίου της Fed

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,25% στις 41.503 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,29% στις 5.618 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,31% στις 17.573 μονάδες.

Μετά από τέσσερα χρόνια και μια διετία επιθετικών αυξήσεων η Fed επιβεβαίωσε τους πιο αισιόδοξους και μείωσε το επιτόκιο δανεισμού στο εύρος του 4,75%-5% από 5,25%-5,5% προηγούμενως.

Το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες των αναλυτών.

«Η Επιτροπή έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται βιώσιμα προς το στόχο του 2% και κρίνει ότι οι κίνδυνοι για την επίτευξη των στόχων της για την απασχόληση και τον πληθωρισμό είναι κατά προσέγγιση ισορροπημένοι», ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε δήλωση.

Ερωτήματα

Ωστόσο, η μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων έθεσε ερωτήματα για την υγεία της οικονομίας, αν και η έναρξη ενός κύκλου περικοπών αναμένεται να στηρίξει την και να τονώσει περαιτέρω μια ήδη ισχυρή αγορά, με τον S&P 500 να κινείται κοντά στα ιστορικά υψηλά του μετά από άνοδο 18% φέτος. Ο δείκτης σημειώνει κέρδη περίπου 16% στους 12 μήνες μετά την πρώτη μείωση επιτοκίου, σύμφωνα με στοιχεία της Canaccord Genuity.

Κατά τον επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BMO Capital Markets, Brian Belski, οι μειώσεις των επιτοκίων πιθανότατα θα ωφελήσουν τις μετοχές που συνδέονται με την ανάπτυξη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι τα κέρδη των μετοχών θα διευρυνθούν, με συνεχείς δυνατότητες για περαιτέρω άνοδο των μετοχών, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας», δήλωσε ο Belski. «Επιπλέον, ενώ οι μειώσεις των επιτοκίων της Fed σε περιόδους μη ύφεσης ήταν ιστορικά ευνοϊκές για τις μετοχές συνολικά, ενώ καθιστούν επίσης τις μετοχές ανάπτυξης πιο ελκυστικές, καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια αυξάνουν την παρούσα αξία των μελλοντικών ταμειακών ροών αυτών των εταιρειών».

Σε επίπεδο τίτλων, η Intuitive Machines σημείωσε άλμα 51% αφού η εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος εξασφάλισε ένα συμβόλαιο διαστημικού δικτύου περίπου 5 δισ. δολαρίων από τη NASA.

Επίσης, η Victoria’s Secret, κέρδισε 5% μετά την αναβάθμιση των μετοχών της από την Barclays, αναφέροντας ένα πιο ισορροπημένο πλαίσιο κινδύνου/ανταμοιβής. Η τράπεζα βλέπει τώρα άνω του 6% ανοδική κίνηση για τη μετοχή.

Στα μάκρο της ημέρας, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν μηνιαία αύξηση 9,6% τον Αύγουστο για να φτάσουν τα 1.356.000. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 3,9%.

Επίσης, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 14,2% την εβδομάδα που έληξε στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών (MBA). Το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε στο 6,15% από 6,29% την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου