Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

5 το πρωί: Πρωτιά Ανδρουλάκη στο ΠαΣοΚ – Ενας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς – Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Σε εκλογικό θρίλερ εξελίχθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών στο ΠαΣοΚ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να είχε «καθαρίσει» την πρώτη θέση από νωρίς, η δεύτερη όμως κρίθηκε στα τελευταία ψηφοδέλτια.

1  Ανδρουλάκης - Δούκας οι δύο μονομάχοι στο ΠαΣοΚ

  • Μεγάλη συμμετοχή: Με μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τις 300.000 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η εκλογική διαδικασία στο ΠαΣοΚ. Μάλιστα δόθηκε μια ώρα παράταση στο κλείσιμο της κάλπης προκειμένου να καταφέρουν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα.
  • Πρωτιά Ανδρουλάκη: Κερδισμένος στην πρώτη φάση της εσωκομματικής αναμέτρησης αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την επόμενη Κυριακή (13/10).  Ο κ.Ανδρουλάκης είχε διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του ενώ σάρωσε στην Κρήτη.
  • Αντίπαλός του ο Δούκας: Απέναντί του θα βρει τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα ο οποίος πέρασε τον β΄γύρο κυριολεκτικά στο νήμα κερδίζοντας για λίγες εκατοντάδες ψήφους τον Παύλο Γερουλάνο. Ο τελευταίος κέρδισε στην Αττική εκεί όπου δεύτερη αναδείχθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου.

2  Ενας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς

  • Η 7η Οκτωβρίου που σημάδεψε το Ισραήλ: Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Σε αντίποινα για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία 1.205 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το Ισραήλ κήρυξε πόλεμο ο οποίος μετρά μέχρι τώρα τουλάχιστον 41.870 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με τη Χαμάς.
  • Εκδηλώσεις μνήμης: Στο Ισραήλ, για την πρώτη επέτειο της πιο φονικής ημέρας από την ίδρυσή του το 1948, ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ θα προεδρεύσει σε τελετή μνήμης στη Σντερότ, μια από τις πλέον πληγείσες πόλεις στον νότο της χώρας. Εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί στο κιμπούτς Ρέιμ, κοντά στο οποίο διοργανώθηκε το φεστιβάλ μουσικής στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι, καθώς και στο κοντινό κιμπούτς Μπέερι, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100.
  • Χτύπημα της Χεζμπολάχ στη Χάιφα και επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό: Την ίδια ώρα μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Ένας πύραυλος χτύπησε το βράδυ της Κυριακής την Χάιφα. Παράλληλα, δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν τη Βηρυτό, λίγη ώρα μετά τη νέα έκκληση που είχε κάνει ο ισραηλινός στρατός για εκκένωση του νότιου τμήματός της.

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα

3  Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι αιωνίων

  • Ευκαιρίες ναι, γκολ όχι: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά παρά τις πολλές καλές στιγμές εκατέρωθεν από το 0-0 δεν ξέφυγαν. Το «τριφύλλι» απείλησε περισσότερο στο πρώτο μισό, προτού οι «ερυθρόλευκοι» γίνουν πιο επικίνδυνοι στο δεύτερο και ξοδέψουν κάμποσες ευκαιρίες για το μεγάλο διπλό.
  • Ευνοημένος ο ΠΑΟΚ: Το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ωφέλησε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία την ίδια ώρα νικούσε 2-0 τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία. Η απόδοση του Δικεφάλου δεν ήταν καλή και ζορίστηκε, αλλά βρήκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο προκειμένου ν’ αποδράσει και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Πέναλτι έχασαν οι γηπεδούχοι στο 0-0.
  • Απώλεια για την ΑΕΚ: Το Σάββατο είχε προηγηθεί η ήττα της Ένωσης από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν παράπονα από τη διαιτησία, στην πραγματικότητα πάντως εκτέθηκαν με βάση την κακή απόδοσή τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

4  Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Άλλη μία ταραχώδης Κεντρική Επιτροπή: Με μαζική αποχώρηση μελών του ανώτερου οργάνου που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Σαββάτου. Μια αποχώρηση που μεγάλωσε την απόσταση στον δρόμο για την αδυσώπητη μάχη ηγεσίας.
  • Γιατί έφυγαν: Αφορμή για τη νέα σύγκρουση δόθηκε από την έκτακτη εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία εν τέλει και εγκρίθηκε από το σώμα, για μετάθεση του Έκτακτου Συνεδρίου κατά μία εβδομάδα (με αφετηρία την 8 Νοεμβρίου) και ταυτόχρονη αλλαγή στις ημερομηνίες που αφορούν τους σύνεδρους. Οι μεν θεώρησαν την πρόταση αντικαταστατική, οι δε υποχρεωτική από τη στιγμή που το ζήτημα ήταν οργανωτικό εξαιτίας έλλειψης χώρων.
  • Οι υποψηφιότητες έγιναν τέσσερις: Μέσα σ’ όλα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα υποβλήθηκαν επισήμως οι υποψηφιότητες του Στ. Κασσελάκη, του Νικόλα Φαραντούρη και του Απόστολου Γκλέτσου. Όλες τους συνοδεύτηκαν από τουλάχιστον 30 υπογραφές μελών της Κεντρ. Επιτροπής και το πόθεν έσχες. Είχε ήδη κατατεθεί αυτή του Παύλου Πολάκη και εκκρεμεί πλέον μόνο του Σωκράτη Φάμελλου.

5  Ξανά καλοκαίρι από τα μέσα της εβδομάδας

  • Νέα ανατροπή στο σκηνικό του καιρού; Μετά την κακοκαιρία Cassandra – η οποία άφησε πίσω της έναν νεκρό– οι θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν στις περιοχές της Ελλάδας εμφανίζουν μάλλον ανοδική τάση και όχι πτωτική με το καλοκαίρι να επανεμφανίζεται από τα μέσα της εβδομάδας.
  • Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία; Ειδικότερα από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 27 βαθμούς και από Πέμπτη έως και το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 32 βαθμούς σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα.
  • Ποιες περιοχές θα «γλιτώσουν» τη ζέστη; Στις ορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και στα παραθαλάσσια και τα νησιά 3 με 5 βαθμούς επίσης χαμηλότερη, αλλά με αυξημένη υγρασία.
  • TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου