Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Νέα Δημοκρατία: Γιορτάζει σήμερα τα 50 χρόνια πολιτικής ζωής με ομιλία Κυριακού Μητσοτάκη στη Ρηγίλλης

 Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024 

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών παρουσίας του κυβερνώντος κόμματος, στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, η εφ. «Πατρίς» παραθέτει την άποψη στελεχών που έχουν διατελέσει υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές του κόμματος από την μεταπολίτευση και μετά, καθώς και της προέδρου της ΔΕΕΠ Ηλείας, σχετικά με το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της μεγάλης αυτής πολιτικής παράταξης.

Η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της (ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή) και σήμερα στις 20:00, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για την επέτειο αυτή, με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης.

Η ΝΔ επιστρέφει στην ιστορική της έδρα, με την συμπλήρωση 50 ετών ζωής και στην σημερινή εκδήλωση, αναμένεται να δώσουν το «παρών» όλα τα σημερινά, αλλά και τα ιστορικά στελέχη της παράταξης και φυσικά πολλοί ψηφοφόροι της.

Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση 50 ετών παρουσίας του κυβερνώντος κόμματος, στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, η εφ. «Πατρίς» παραθέτει την άποψη στελεχών που έχουν διατελέσει υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές του κόμματος από την μεταπολίτευση και μετά, καθώς και της προέδρου της ΔΕΕΠ Ηλείας, σχετικά με το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της μεγάλης αυτής πολιτικής παράταξης.

Οι Ηλείοι στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία που έχουν διατελέσει αντιπρόεδροι κυβερνήσεως, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί είναι αρκετά και πιο συγκεκριμένα :

Ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος (1923 – 16 Δεκεμβρίου 1994) είχε διατελέσει αντιπρόεδρος κυβερνήσεως (τον Απρίλιο του 1990, αναδείχθηκε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης και τον Αύγουστο του 1991 Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Επικρατείας) και πολλές φορές υπουργός (όπως Εμπορίου, Οικονομικών, Προεδρίας και Γεωργίας).

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που είναι νυν βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος, είναι τέως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει θητεύσει πολλές φορές ως υπουργός, ενώ έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004, ορίστηκε για πρώτη φορά Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, το 2006 Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το 2010 Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το 2011 Υπουργός Εθνικής Άμυνας και το 2012 Υπουργός Εξωτερικών. Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε για 2η φορά Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Βασίλης Κοντογαννόπουλος είχε διατελέσει και αυτός υπουργός (Παιδείας) και συγκεκριμένα κατά την πρώτη οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη και δεύτερη φορά το 1990 στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από 3 Δεκεμβρίου 1992 – 13 Οκτωβρίου 1993 ήταν υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και ταυτόχρονα υπουργός Εμπορίου.

Ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας έχει οριστεί υφυπουργός στις κυβερνήσεις της ΝΔ. Χρημάτισε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (2012-2013).

Ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει διατελέσει υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Περίοδος 2007 – 2009).

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη (ανέλαβε καθήκοντα στις 3 Ιανουαρίου 2024).

Αύριο η συνέχεια

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου