Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Κατηγορίας 5 ο τυφώνας «Μίλτον» με πορεία προς τη Φλόριδα

 Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024 

ΜΠΕΛΕΡ ΜΠΙΤΣ. ΦΛΟΡΙΔΑ («Associated Press»). Ο «Μίλτον» («Milton») ενισχύθηκε ραγδαία στον Κόλπο του Μεξικού χθες, Δευτέρα, και έγινε τυφώνας Κατηγορίας 5 με πορεία προς τη Φλόριδα, απειλώντας με επικίνδυνο κύμα καταιγίδας τον κόλπο της Τάμπα, οδηγώντας σε εντολές εκκένωσης και καθιστώντας επιτακτικότερο τον καθαρισμό των συντριμμιών από τον τυφώνα «Ελένη», ο οποίος κατέκλυσε την ίδια ακτογραμμή πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Προειδοποίηση για τυφώνα εκδόθηκε για τμήματα της πολιτείας Γιουκατάν του Μεξικού, ενώ μεγάλο μέρος της δυτικής ακτής της Φλόριδας βρισκόταν σε επιφυλακή. Η λίμνη Okeechobee της Φλόριδας, η οποία συχνά πλημμυρίζει κατά τη διάρκεια έντονων καταιγίδων, βρισκόταν επίσης υπό επιτήρηση για τυφώνα.

«Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση εδώ με το ‘Μίλτον’», δήλωσε η δήμαρχος της Τάμπα Τζέιν Κάστορ (Jane Castor) σε συνέντευξη Τύπου. «Αν θέλεις να τα βάλεις με τη Μητέρα Φύση, κερδίζει στο 100% των περιπτώσεων».

Ο «Μίλτον» εντάθηκε γρήγορα τη Δευτέρα και αναμενόταν να μετατραπεί σε μεγάλο τυφώνα πάνω από τον ανατολικό Κόλπο. Είχε μέγιστους συνεχείς ανέμους 160 μίλια/ώρα (257 χλμ/ώρα), ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων. Το επίκεντρο της καταιγίδας βρισκόταν περίπου 130 μίλια (210 χιλιόμετρα) δυτικά-βορειοδυτικά του Προγκρέσο του Μεξικού και περίπου 720 μίλια (1.160 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της Τάμπα το μεσημέρι της Δευτέρας, κινούμενος ανατολικά-νοτιοανατολικά με ταχύτητα 9 μίλια/ώρα (15 χλμ/ώρα).

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου