Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Βγαίνουν από το συρτάρι τα σχέδια για το ελικοδρόμιο στο Νοσοκομείο Πύργου

 Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Πώς το περιστατικό με τον τραυματισμό πυροσβέστη επανέφερε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα δημιουργίας του

Πιο αναγκαία από ποτέ κρίνεται σήμερα η κατασκευή ελικοδρομίου στο Νοσοκομείο του Πύργου, προκειμένου να εξυπηρετεί τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν, καθώς οι περιπτώσεις όπου απαιτείται η χρήση ελικοπτέρου για διακομιδές είναι εξαιρετικά σημαντικές και ο χρόνος για τους ασθενείς κάτι παραπάνω από πολύτιμος.

Με αφορμή λοιπόν το πρόσφατο περιστατικό με τον τραυματισμό ενός πυροσβέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε κοινότητα του Δήμου Ήλιδας, όπου διακομίστηκε με ελικόπτερο από το μέτωπο στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, επανέρχεται η συζήτηση για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ηλείας δε διαθέτει ελικοδρόμιο.

Στην παραπάνω περίπτωση, ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου 2024 σοβαρά στο πόδι του την ώρα που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, όπου χρειάστηκε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Ο χρόνος ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος την στιγμή του τραυματισμού και έτσι κρίθηκε αναγκαία η κινητοποίηση του εναέριου μέσου, το οποίο όμως προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, αφού δεν υπάρχει ελικοδρόμιο. Από εκεί τον παρέλαβα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον τραυματία πυροσβέστη στο νοσοκομείο του Πύργου, με τους γιατρούς να σταθεροποιούν την κατάστασή του και να γλιτώνουν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», τα σχέδια για τη δημιουργία ελικοδρομίου του Γ.Ν. Ηλείας υπάρχουν εδώ και χρόνια, όπως και η παραχωρημένη έκταση για την κατασκευή του, ωστόσο ποτέ δεν υπήρξαν ενέργειες προς την πλευρά αυτή, ούτε και υπήρξε η απαραίτητη χρηματοδότηση. Η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο, στο χώρο όπου κάποτε φιλοξενούνταν η «ΑΓΡΟΤΕΚ». Η έκταση ανήκει στον οργανισμό του Γ.Ν. Ηλείας και στο παρελθόν παραχωρήθηκε στο Δήμο Πύργου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια και πιο έντονα την περασμένη δεκαετία είχε μετατραπεί σε άτυπο σημείο εναπόθεση απορριμμάτων, κάτι που είχε αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης, με διάφορα περιστατικά, όπως χαρακτηριστικά σύλληψη υπαλλήλου του δήμου που είχε πάει για να εναποθέσει σκουπίδια.

Η εφ. «Πατρίς» παρουσιάζει το σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία ελικοδρομίου στο Γ.Ν. Ηλείας.

Σήμερα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρος Πολίτης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη κατασκευή του ελικοδρομίου, αρχικά με τον καθαρισμού του χώρου, σε συνεννόηση με το Δήμο Πύργου και στην συνέχεια την παραχώρησή του. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Πολίτης στην εφ. «Πατρίς» «γίνεται προσπάθεια ώστε ο χώρος να επιστρέψει στην κυριότητα του νοσοκομείου και από εκεί και πέρα να προβούμε στις απαραίτητες διαδικασίες, όπως η πιο βασική που είναι η εκπόνηση μελέτης, καθότι δεν υπάρχει».

Τις εξελίξεις αυτές επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, που με δήλωσή του στην εφ. «Πατρίς» ανέφερε ότι «έχουμε συζητήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου σχετικά με το χώρο της παλαιάς ‘’ΑΓΡΟΤΕΚ’’ προκειμένου να δημιουργηθεί το ελικοδρόμιο, που είναι άκρως απαραίτητο για την περιοχή μας, όπως είδαμε και στην περίπτωση τραυματισμού του πυροσβέστη. Ο Δήμος Πύργου θα αναλάβει τη διαδικασία καθαρισμού της έκτασης και θα απομακρυνθούν τα παλαιά οχήματα και οτιδήποτε ρυπογόνο βρίσκεται εκεί».

Φυσικά, για να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο, υψίστης σημασίας, απαιτούνται και οι ανάλογοι οικονομικοί πόροι, οι οποίοι θα αναζητηθούν, αφού τακτοποιηθούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα με την έκταση της «ΑΓΡΟΤΕΚ».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου