Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ο Τραμπ στον τόπο που παραλίγο να δολοφονηθεί

 Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

«Το μόνο που ζητάμε είναι να βγουν όλοι έξω και να ψηφίσουν, πρέπει να κερδίσουμε», είπε

ΜΠΑΤΛΕΡ. ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ («Associated Press»). Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε το Σάββατο στο εκθεσιακό κέντρο της Πενσυλβάνιας, όπου παραλίγο να δολοφονηθεί τον Ιούλιο, προτρέποντας ένα μεγάλο πλήθος να φέρει μια νίκη την ημέρα των εκλογών, την οποία συνέδεσε με την επιβίωσή του από τους πυροβολισμούς.

Ο πρώην Πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών συνέχισε από εκεί που είχε μείνει τον Ιούλιο, όταν η σφαίρα ενός ενόπλου χτύπησε το αυτί του. Ξεκίνησε την ομιλία του με το «Οπως έλεγα» και έδειξε προς ένα διάγραμμα μετανάστευσης που κοιτούσε όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.
«Πριν από δώδεκα εβδομάδες, όλοι μας δεχτήκαμε μια σφαίρα για την Αμερική», είπε ο Τραμπ. «Το μόνο που ζητάμε όλοι μας είναι να βγουν όλοι έξω και να ψηφίσουν. Πρέπει να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό στη χώρα μας».

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ εργάστηκε για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της εκδήλωσης να γίνει πρωτοσέλιδο, ενώ απέμεναν μόλις 30 ημέρες και η ψηφοφορία είχε ήδη ξεκινήσει σε ορισμένες πολιτείες στην κούρσα του με την αντίπαλό του των Δημοκρατικών, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Ο μουσικός Λι Γκρίνγουντ (Lee Greenwood) εμφανίστηκε στη σκηνή και του τραγούδησε το «God Bless the USA», που παίζεται συχνά στις συγκεντρώσεις του, και ο δισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ (Elon Musk) μίλησε για πρώτη φορά σε συγκέντρωση του Τραμπ.

«Αγωνιστήκαμε μαζί. Υπομείναμε μαζί. Προχωρήσαμε μπροστά μαζί», είπε ο Τραμπ. «Και ακριβώς εδώ στην Πενσυλβάνια, έχουμε ματώσει μαζί. Εχουμε ματώσει».

Στην αρχή της συγκέντρωσης, ο Τραμπ ζήτησε ενός λεπτού σιγή για να τιμήσει τον πυροσβέστη Κόρεϊ Κομπερατόρε (Corey Comperatore), ο οποίος έχασε τη ζωή του καθώς προστάτευε μέλη της οικογένειάς του από πυρά τον Ιούλιο. Ο κλασικός τραγουδιστής Κρίστοφερ Μάκιο (Christopher Macchio) τραγούδησε το «Ave Maria» αφού χτύπησε μια καμπάνα την ίδια στιγμή που άρχισαν οι πυροβολισμοί στις 13 Ιουλίου. Αρκετά μέλη της οικογένειας του Κομπερατόρε ήταν παρόντα, συμπεριλαμβανομένης της χήρας του, Ελεν, η οποία στάθηκε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Τραμπ δίπλα στη νύφη του πρώην προέδρου, Λάρα Τραμπ.

Στεκόμενος πίσω από το προστατευτικό γυαλί που περιβάλλει πλέον τη σκηνή στις υπαίθριες συγκεντρώσεις του, ο Τραμπ αποκάλεσε τον επίδοξο δολοφόνο «μοχθηρό τέρας» και είπε ότι δεν τα κατάφερε «από το χέρι της πρόνοιας και τη χάρη του Θεού». Υπήρχε μια πολύ ορατή αυξημένη παρουσία ασφαλείας, με ένοπλους αστυνομικούς με στολές παραλλαγής στις στέγες.

Ο Τραμπ τίμησε τον Κομπερατόρε και αναγνώρισε τους άλλους δύο τραυματίες της συγκέντρωσης του Ιουλίου, τον Ντέιβιντ Ντατς (David Dutch) και τον Τζέιμς Κόπενχαβερ (James Copenhaver). Αυτοί και ο Τραμπ χτυπήθηκαν όταν ο 20χρονος δράστης Τόμας Μάθιου Κρουκς (Thomas Matthew Crooks) από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνιας άνοιξε πυρ από μια ανασφάλιστη ταράτσα σε κοντινή απόσταση, προτού πυροβοληθεί θανάσιμα από ελεύθερους σκοπευτές.

Συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι αισθάνονταν ασφαλείς αυτή τη φορά

Τα πλήθη ήταν παρατεταγμένα καθώς ο ήλιος ανέτειλε το Σάββατο. Τα ξενοδοχεία, τα μοτέλ και τα πανδοχεία της περιοχής είπαν ότι ήταν γεμάτα και κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση έφτασαν την Παρασκευή. Μεγάλο μέρος του πλήθους περίμενε αρκετές ώρες για τον Τραμπ.

Ο Κρις Χάρπστερ (Chris Harpster), 30 ετών, από το Τάιρον της Πενσυλβάνιας, συνοδευόταν από τη φίλη του το Σάββατο καθώς επέστρεφε στη σκηνή. Για τις 13 Ιουλίου, είπε: «Φοβήθηκα» – όπως και οι γονείς του, που παρακολουθούσαν στο σπίτι, οι οποίοι του έστειλαν μήνυμα αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας τον έκαναν να αισθάνεται καλύτερα τώρα, καθώς και η παρουσία της φίλης του, που πήγαινε για πρώτη φορά σε συγκέντρωση. Ο Χάρπστερ δήλωσε ότι θα ψηφίσει για τρίτη φορά τον Τραμπ τον Νοέμβριο, με βάση τις θέσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τη μετανάστευση, τα όπλα, την άμβλωση και την Ενέργεια.

Αλλοι κάτοικοι της πόλης ήταν διχασμένοι όσον αφορά στην επιστροφή του Τραμπ. Η Χάιντι Πριστ (Heidi Priest), κάτοικος του Μπάτλερ, η οποία ξεκίνησε μια ομάδα στο Facebook που υποστηρίζει την Χάρις, δήλωσε ότι η τελευταία επίσκεψη του Τραμπ αναζωπύρωσε τις πολιτικές εντάσεις στην πόλη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου