Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Μειωμένη προσέλευση και πρωτιά Ανδρουλάκη στη Νέα Υόρκη

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μειωμένη συμμετοχή και πλειοψηφία του νυν προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ στο εκλογικό κέντρο του Κινήματος στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Υόρκη χρησιμοποίησε τον χώρο του Aldo’s Democratic Club στην Αστόρια, αρχής γενομένης από τις 8 το πρωί έως και τη μια μετά το μεσημέρι.  Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, στις συζητήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επικρατούσε η βεβαιότητα πως η συμμετοχή θα ήταν αρκετά μικρότερη, με δεδομένο αφενός ότι η διαδικασία απευθυνόταν μόνο στους 59 ψηφοφόρους που άσκησαν το εκλογικό δικαίωμα στον πρώτο γύρο και αφετέρου επειδή η συντριπτική πλειονότητα εξ αυτών είχαν επιλέξει τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, που δεν συνέχισαν στο δεύτερο γύρο.

Παρόλα αυτά, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κατά πολύ τον αριθμό των 13 ψήφων που συγκέντρωσαν την πρώτη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, με 8 και 5 αντίστοιχα, καθότι προσήλθαν στις κάλπες του δεύτερου γύρου συνολικά οι 33 από τους 59, έστω και την τελευταία στιγμή.

Ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος, ψηφίζει στον δεύτερο γύρο (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στα τελικά αυτά αποτελέσματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 19 ψήφους, ο Χάρης Δούκας 12 ψήφους ενώ υπήρξαν και δυο άκυρα ψηφοδέλτια, με ιδιαίτερα γραπτά μηνύματα, προερχόμενα, προφανώς από υποστηρικτές του Παύλου Γερουλάνου.  Το πρώτο, ανέφερε πως “χάσατε την ευκαιρία”, εννοώντας προφανώς την μη πρόκριση του κ. Γερουλάνου στον δεύτερο γύρο και το δεύτερο “Γερουλάνος 150.000 – Vamos Yeroulanistas”, με τους ψηφοφόρους αυτούς να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Από πλευράς της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Υόρκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Τιμολέων Ζιώγκας, επεσήμανε την ανάγκη της συσπείρωσης στο πρόσωπο του νικητή Νίκου Ανδρουλάκη, επαναλαμβάνοντας πως ο αντίπαλος του Κινήματος είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή ο Παύλος Γερουλάνος είχε λάβει 31 ψήφους, η Άννα Διαμαντοπούλου 13, ο Νίκος Ανδρουλάκης 8, ο Χάρης Δούκας 5 και από έναν η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου