Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Δύσκολο το έργο της ανοικοδόμησης μετά τους τυφώνες – Στους πληγέντες της Φλόριδας ο Μπάιντεν

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

ΒΕΝΙΣ. ΦΛΟΡΙΔΑ («Associated Press»). Μόλις οι κάτοικοι του συγκροτήματος διαμερισμάτων Bahia Vista Gulf «βγήκαν» από τον τυφώνα «Ελένη», ήρθαν αντιμέτωποι με τις ίδιες δύσκολες εργασίες καθαρισμού για τις νέες ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας «Μίλτον».

«Επρεπε να ξεκινήσουν όλη τη διαδικασία από την αρχή, να καθαρίσουν, να απολυμάνουν, να φέρουν εξοπλισμό ξήρανσης, να τα στεγνώσουν όλα και να τα προετοιμάσουν για την ανακαίνιση», παραπονέθηκε ο Μπιλ Ο’Κόνελ (Bill O’Connell), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συγκροτήματος στο Βένις, περίπου μια ώρα οδήγησης νότια της Τάμπα. Ο δεύτερος τυφώνας «έφερε όλη την άμμο πίσω στην ιδιοκτησία μας».

Ορισμένοι παλιοί κάτοικοι της Φλόριδας έχουν συνηθίσει τον ετήσιο κύκλο των καταιγίδων που μπορεί να διαλύσουν και να ανατρέψουν ζωές σε μια πολιτεία γνωστή κυρίως για τον εύκρατο καιρό, την ηλιοφάνεια και τις παραλίες της.

«Είναι το τίμημα που πληρώνεις για να ζεις στον παράδεισο», δήλωσε ο Ο’Κόνελ. «Αν θέλετε να ζείτε εδώ με αυτή τη θέα, τα όμορφα ηλιοβασιλέματα, να μπορείτε να βγαίνετε με το σκάφος σας, να απολαμβάνετε ό,τι έχει να προσφέρει η Φλόριδα, πρέπει να είστε πρόθυμοι να δεχτείτε ότι αυτές οι καταιγίδες θα έρθουν».

Οι καταστροφές από τις απανωτές καταιγίδες εξακολουθούν να καταμετρώνται, καθώς ένα τμήμα της πολιτείας έρχεται να αντιμετωπίσει τις ζημιές από το ασυνήθιστο διπλό χτύπημα των καταιγίδων σε τόσο κοντινή απόσταση. Πολλοί κάτοικοι, ορισμένοι από τους οποίους επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά την εκκένωση, πέρασαν μεγάλο μέρος του Σαββάτου αναζητώντας φυσικό αέριο, καθώς η πολιτεία είχε έλλειψη καυσίμων.

Ο τυφώνας «Μίλτον» σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους αφού έφτασε στην ακτή ως καταιγίδα Κατηγορίας 3, διασχίζοντας την Κεντρική Φλόριδα, πλημμυρίζοντας νησιά-φράγματα και δημιουργώντας θανατηφόρους ανεμοστρόβιλους. Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι χειρότερος αν δεν είχαν γίνει εκτεταμένες εκκενώσεις.

Το πρόγραμμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν περιελάμβανε την Κυριακή επιθεώρηση των καταστροφών που προκάλεσε στην ακτή του Κόλπου της Φλόριδας ο τυφώνας «Μίλτον», καθώς θα παρότρυνε το Κογκρέσο να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για έκτακτες καταστροφές. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα περνούσε δεύτερη ημέρα στη Βόρεια Καρολίνα, που χτυπήθηκε σκληρά από τον τυφώνα «Ελένη».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου