Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Δύο Ηλείοι στην πρώτη «γραμμή» – Μιχάλης Κατρίνης και Σωκράτης Φάμμελος στην εφ. «Πατρίς». Εμ τι, μόνο οι Κρήτες; (Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης, Πολάκης...)

 Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024


Η μεγάλη στιγμή και το τελικό μήνυμα του υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ πριν τις κάλπες και η καθοριστική απόφαση και το στίγμα για την επόμενη ημέρα του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Δύο Ηλείοι πολιτικοί, ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Σωκράτης Φάμελλος πήραν τη μεγάλη απόφαση και βγήκαν μπροστά διεκδικώντας την ηγεσία των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως.

Με διαφορετικές καταβολές και πεποιθήσεις σε αρκετά ζητήματα, με πολλά κοινά σημεία όμως, ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα όχι μόνο των κομμάτων τους αλλά και συνολικά του πολιτικού «γίγνεσθαι» της χώρας.

Δύο νέες, άφθαρτες υποψηφιότητες που αξίζουν την στήριξη των ψηφοφόρων και που εκτός από την κοινή καταγωγή (αν και ο Μ. Κατρίνης γεννήθηκε, ζει και πολιτεύεται εδώ σε αντίθεση με τον κ. Φάμελλο) τους συνδέουν και οι κομβικές θέσεις που έχουν αναλάβει στο εσωτερικό των κομμάτων τους αφού αμφότεροι έχουν διατελέσει τόσο Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι όσο επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών τους ομάδων και νιώθουν πως πλέον έφτασε η στιγμή για το επόμενο – μεγάλο – βήμα.

Μιχάλης Κατρίνης: «Μεγάλη Παράταξη με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με φιλοσοφία και DNA ΠΑΣΟΚ»

Πρώτος στη «μάχη» ρίχνεται αύριο ο Μιχάλης Κατρίνης. Ο βουλευτής Ηλείας που τον περασμένο Ιούλιο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη πρόκληση της πολιτικής του καριέρας, μέχρι την επόμενη. Με μεγάλη αναγνωρισιμότητα πλέον αφού γύρισε όλη την Ελλάδα, με σύμμαχο της 14 χιλιάδες υπογραφές, την πολύ καλή παρουσία του στο ντιμπέιτ και την πλούσια εμπειρία τους ως βουλευτής αλλά και επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απουσία του Ν. Ανδρουλάκη από τη Βουλή, αισιοδοξεί ότι αύριο μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη των εκλογών και να μπει στη δυάδα.

Λίγο πριν την αυριανή κάλπη, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε: «Είμαι ο μόνος που μιλάει για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, θα εκφράσει και θα ενώσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που αναζητά διέξοδο και ελπίδα. Για αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης. Μηχανισμοί απαξίωσης της προσπάθειάς μου, αφού ο κίνδυνος για τα μεγάλα συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που δεν θα μπορούν να την ελέγξουν. Ευτυχώς την Κυριακή θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν οι πολίτες, όχι οι δημοσκόποι, όχι τα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα. Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, για όσους θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα. Το μόνο που φοβούνται ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός πραγματικά μεγάλου κόμματος, ενός κόμματος εξουσίας που θα κυβερνήσει αυτοδύναμα. Είναι το μόνο που τους φοβίζει. Άλλωστε, είναι καλά βολεμένοι με αυτό το πολιτικό σύστημα της παρακμής που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντηρούν, με τη Νέα Δημοκρατία αριθμητικά κυρίαρχη, χωρίς να έχει απέναντί της αντιπολίτευση και χωρίς να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης. Επισήμανε ακόμα με έμφαση ότι «Αυτοί που θα με ψηφίσουν, θέλω εκτός από εμένα να πιστέψουν και σε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης. Θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες. Ζητώ τη στήριξη των πολιτών γιατί: – Έχω αποδείξει ότι μπορώ να δίνω μάχες στη Βουλή, στη κοινωνία, στον δημόσιο λόγο. – Είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ όταν κάποιοι άλλοι ντρέπονταν να μιλήσουν ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ. – Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι σε ένα μικρό κόμμα».

Σωκράτης Φάμελλος: «Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία»

«Έβαλα υποψηφιότητα γιατί δεν πάει άλλο» τονίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί πλέον, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος που μπαίνει στην κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας την στήριξη των «87» και τη δεδομένη συμπάθεια του Αλέξη Τσίπρα.

Με καταγωγή από την Ηλεία, εδώ που διαμένουν μέχρι σήμερα πολλοί και στενοί του συγγενείς, ο κ. Φάμελλος βγαίνει μπροστά για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, με τα προγνωστικά να δείχνουν εκ των φαβορί για νέο πρόεδρο. Το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου είχε ακουστεί και στις προηγούμενες εκλογές του κόμματος, όμως ο ίδιος τότε δεν το επιχείρησε για δικούς του λόγους, παραμένοντας ωστόσο μέχρι σήμερα ενωτικός και σταθερός στις απόψεις του.

Τώρα, θεωρεί ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» για την υποψηφιότητά του και δίνοντας παράλληλα, το στίγμα της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε τα εξής:

«Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποτελεί τη φωνή της κοινωνίας μέσα και έξω από τη Βουλή. Και για αυτό οφείλει να είναι αξιόπιστος, δυναμικός και σύγχρονος. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να έχει μία ενιαία σοβαρή φωνή. Αυτό απαιτούν τα συμφέροντα της κοινωνίας και της πατρίδας μας, αυτό απαιτεί το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία. Περάσαμε και περνάμε μία μεγάλη κρίση αξιοπιστίας. Και πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Αλλά και να εγγυηθούμε την ενότητα, τη σοβαρότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Για το λόγο αυτό ανέλαβα την ευθύνη της υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου. Ως βουλευτής, ως υπουργός και ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλα στο να έχουμε αξιόπιστο, ενωτικό και τεκμηριωμένο λόγο. Και το ίδιο σκοπεύω να πράξω ως πρόεδρος. Προσφέροντας και την εμπειρία μου από την επιστήμη και την αυτοδιοίκηση που υπηρέτησα. Βάζοντας το «εμείς» μπροστά από το «εγώ». Όχι για τις καρέκλες της εξουσίας και την προσωπική προβολή, αλλά για τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών. Χωρίς μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά με την εγγύηση ότι θα είμαστε δίπλα τους και μαζί τους. Χωρίς τοξικότητα και διχαστικό λόγο. Η πολιτική πρέπει να δίνει λύσεις για προκοπή και πρόοδο. Να προσφέρει στην κοινωνία τα βασικά αγαθά της ζωής, αξιοπρεπή Υγεία και Παιδεία, ασφάλεια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καλούς μισθούς και συντάξεις, υγιές περιβάλλον. Σε αυτά μπορώ να συμβάλλω. Αυτό πιστεύω ότι είναι η πολιτική. Όχι η αδιαφάνεια, οι εξυπηρετήσεις και η καριέρα με το ρουσφέτι. Ζητώ τη στήριξή σας για να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση αλλά και πυλώνας μίας προοδευτικής διεξόδου για τη χώρα μας. Γιατί οι πολίτες δεν βολεύονται με την πολιτική της κυβέρνησης, βλέπουν τα λάθη και τις αδικίες. Δεν είναι λύση η αποχή, ούτε φυσικά η ακροδεξιά. Σέβομαι την παρακαταθήκη των αγώνων της προοδευτικής παράταξης, των αγώνων της δημοκρατίας αλλά και την προσφορά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Το κάλεσμά μου αφορά όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόθεση όλων μας. Και κάθε μέρα που καθυστερεί η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μας στερεί μία μέρα υπηρέτησης των αναγκών των πολιτών και του τόπου μας».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου