Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Στη φυλακή άνδρας από τη Μοντάνα για κλωνοποίηση γιγάντιου προβάτου

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

ΒΟΝ. ΜΟΝΤΑΝΑ («Associated Press»). Ενας 81χρονος άνδρας από τη Μοντάνα καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε έξι μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή για παράνομη χρήση ιστών και όρχεων από μεγάλα πρόβατα που κυνηγήθηκαν στην Κεντρική Ασία και τις ΗΠΑ για τη δημιουργία υβριδικών προβάτων.

Ο δικαστής Μπράιαν Μόρις (Brian Morris) δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να καταλήξει σε μια ποινή για τον Αρθουρ «Τζακ» Σούμπαρθ (Arthur «Jack» Schubarth) από το Βον της Μοντάνα. Είπε ότι στάθμισε την ηλικία του Σούμπαρθ και την έλλειψη ποινικού μητρώου με μια ποινή που θα αποτρέψει οποιονδήποτε άλλον από το να προσπαθήσει να «αλλάξει τη γενετική σύνθεση των πλασμάτων» στη Γη.

Ο Μόρις επέβαλε επίσης πρόστιμο 20.000 δολαρίων στον Σούμπαρθ και τον διέταξε να καταβάλει 4.000 δολάρια στο Ιδρυμα Αλιείας και Αγριας Ζωής των ΗΠΑ (U.S. Fish and Wildlife Foundation). Ο Σούμπαρθ θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί μόνος του σε μια ιατρική μονάδα του Γραφείου Φυλακών.

«Θα πρέπει να δουλέψω το υπόλοιπο της ζωής μου για να διορθώσω όλα όσα έκανα», δήλωσε ο Σούμπαρθ στον δικαστή λίγο πριν από την επιβολή της ποινής.

Ο δικηγόρος του Σούμπαρθ, Τζέισον Χόλντεν (Jason Holden), δήλωσε ότι η κλωνοποίηση του γιγάντιου προβάτου Μάρκο Πόλο (Marco Polo) που κυνηγήθηκε στο Κιργιστάν το 2013 κατέστρεψε τη «ζωή, τη φήμη και την οικογένεια» του πελάτη του. «Νομίζω ότι αυτό τον λύγισε», δήλωσε ο Χόλντεν.

Ο Χόλντεν, επιδιώκοντας να του επιβληθεί ποινή με αναστολή, υποστήριξε ότι ο Σούμπαρθ ήταν ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που πάντα νοιαζόταν για τα ζώα και έκανε κάτι που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει, κλωνοποιώντας το γιγάντιο πρόβατο, το οποίο ονόμασε Montana Mountain King ή MMK.

Το ζώο έχει κατασχεθεί από τις Υπηρεσίες Αλιείας και Αγριας Ζωής των ΗΠΑ (U.S. Fish and Wildlife Services) και κρατείται σε διαπιστευμένη εγκατάσταση μέχρι να μεταφερθεί σε ζωολογικό κήπο, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπαρ (Richard Bare), εξειδικευμένο στέλεχος της Υπηρεσίας Αγριας Ζωής.

Η Σάρα Μπράουν (Sarah Brown), δικηγόρος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε φυλάκιση ο Σούμπαρθ, λέγοντας ότι η παράνομη επιχείρηση αναπαραγωγής του ήταν εκτεταμένη, αφορούσε και άλλες πολιτείες και έθετε σε κίνδυνο την υγεία άλλων άγριων ζώων. Το έγκλημα εμπεριείχε προμελέτη, ήταν πολύπλοκο και περιελάμβανε πολλές παράνομες πράξεις, είπε η ίδια.

Ο Σούμπαρθ είναι ιδιοκτήτης της Sun River Enterprises LLC, ενός ράντσου εναλλακτικής κτηνοτροφίας έκτασης 215 στρεμμάτων (87 εκταρίων), το οποίο αγοράζει, πωλεί και εκτρέφει «εναλλακτικά ζώα», όπως πρόβατα του βουνού, κατσίκες του βουνού και οπληφόρα, κυρίως για ιδιωτικά κυνηγετικά πάρκα, όπου οι άνθρωποι πυροβολούν αιχμάλωτα θηράματα έναντι αμοιβής, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Εμείς προσθέτουμε ότι αυτοί δεν είναι κυνηγοί αλλά εκτελεστές!!!  Άλλο πράγμα είναι ο κυνηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου