Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Σε έντονους τόνους η συνέντευξη Χάρις στο «Fox News» – Μετανάστευση και ασφάλεια των συνόρων στο επίκεντρο

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ («The New York Times»). Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις παραχώρησε την Τετάρτη την πιο συγκρουσιακή συνέντευξη της προεκλογικής της εκστρατείας, λογομαχώντας με τον παρουσιαστή του «Fox News» Μπρετ Μπέιερ (Bret Baier) για τα σύνορα, την πνευματική κατάσταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και το αν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ αποτελεί απειλή για την αμερικανική δημοκρατία.

Τα «χάλασε» με τον Μπάιντεν (λίγο)

Η κ. Χάρις έκανε την πιο ξεκάθαρη προσπάθειά της να διαχωρίσει τον εαυτό της από τον κ. Μπάιντεν αφού ρωτήθηκε πώς θα διέφερε η διοίκησή της.

«Η προεδρία μου δεν θα είναι συνέχεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν», απάντησε, προσθέτοντας ότι εκπροσωπεί μια διαφορετική γενιά ηγεσίας και θα αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο ζητήματα όπως η στέγαση και οι μικρές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως όταν ο κ. Μπέιερ τη ρώτησε πονηρά πότε παρατήρησε για πρώτη φορά ότι «οι νοητικές ικανότητες του προέδρου Μπάιντεν φαίνονται μειωμένες», εκείνη δεν έδωσε ιδιαίτερη βάση, λέγοντας ότι ο κ. Μπάιντεν ήταν κάτι παραπάνω από ικανός να ηγηθεί του έθνους – σε αντίθεση με τον κ. Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «ακατάλληλο», «ασταθή» και «επικίνδυνο».

Ενας επιθετικός Μπρετ Μπέιερ προέβαλε δεξιά επιχειρήματα

Από την αρχή, ο κ. Μπέιερ φάνηκε αποφασισμένος να βγάλει την κ. Χάρις από τα σημεία αναφοράς της – συχνά απηχώντας εκείνα του κ. Τραμπ. Του πήρε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα για να τη διακόψει για πρώτη φορά.

Πολλές από τις ερωτήσεις του κ. Μπέιερ έμοιαζαν να προέρχονται από τα επιχειρήματα του ίδιου του κ. Τραμπ. Ο παρουσιαστής του «Fox News» επικαλέστηκε τα ονόματα νεαρών γυναικών τις οποίες ο κ. Τραμπ αναφέρει συχνά στις συγκεντρώσεις του ως θύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά και οι οποίες συχνά αναφέρονται στο πρόγραμμα του «Fox». Στην πραγματικότητα, σχεδόν το ήμισυ της 26λεπτης συνέντευξης ήταν αφιερωμένο στη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων, θέματα που θεωρούνται από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της κ. Χάρις στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Ο κ. Μπέιερ υπονόησε επίσης ότι ήταν μαλακή στο θέμα του Ιράν.

Για τη Χάρις, η συνέντευξη είχε ως στόχο να απευθυνθεί σε μεγάλο βαθμό στις γυναίκες…

Η συνέντευξη με τον κ. Μπέιερ έδωσε στην κ. Χάρις πρόσβαση σε ένα μεγάλο ακροατήριο Ρεπουμπλικανών γυναικών, τις οποίες η εκστρατεία της προσπαθεί να κερδίσει. Οι σύμβουλοί της πιστεύουν ότι υπάρχει ένα κομμάτι συντηρητικών γυναικών που μπορεί να είναι δεκτικές στην αντιπαράθεση χαρακτήρα που προσπαθεί να κάνει με τον κ. Τραμπ – ή που είναι τουλάχιστον πρόθυμες να την ακούσουν.

Τα στελέχη της εκστρατείας της Χάρις πιστεύουν ότι το να μιλάει για το σημερινό τοπίο των περιορισμών των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια στρατηγική που κερδίζει τις γυναίκες ψηφοφόρους, ιδίως τις φιλελεύθερες και τις φιλελεύθερα διακείμενες. Αλλά ο κ. Μπέιερ δεν έθεσε το θέμα και η Αντιπρόεδρος δεν τον καθοδήγησε εκεί.

… και αυτές οι γυναίκες είδαν την Αντιπρόεδρο να διακόπτεται επανειλημμένα

Οι τηλεθεατές στους οποίους προσπαθεί να απευθυνθεί η κ. Χάρις και η καμπάνια της είδαν επίσης τον κ. Μπέιερ να τη διακόπτει επανειλημμένα καθώς προσπαθούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις του.

Το μπρος-πίσω θύμισε τον τρόπο με τον οποίο ο Ματ Λάουερ (Matt Lauer) μιλούσε πάνω από τη Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού φόρουμ του «NBC News» το 2016. Ο κ. Λάουερ δέχθηκε σφοδρή κριτική για σεξιστική συμπεριφορά.

«Πρέπει να με αφήσετε να τελειώσω, παρακαλώ», είπε η κ. Χάρις σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων για τη μετανάστευση. «Είμαι στη μέση της απάντησης στο σημείο που θέτετε και θα ήθελα να τελειώσω».

Η συνέντευξη έδειξε τα όρια της εξωστρέφειάς της προς τους Ρεπουμπλικανούς

Η κ. Χάρις έθεσε συχνά σημεία που οι τηλεθεατές του «Fox News» δεν ακούνε συχνά στο κανονικό τους πρόγραμμα, λέγοντας ότι ο κ. Τραμπ είναι ακατάλληλος για να υπηρετήσει και επισημαίνοντας τον αριθμό των πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησής του που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της.

Όμως η συνέντευξη ήταν μια υπενθύμιση ότι ακόμη και όταν η ίδια μιλάει σε ομιλίες της για την καθιέρωση ενός διακομματικού διαλόγου -και κάνει εκστρατεία με Ρεπουμπλικανούς όπως οι πρώην βουλευτές Λιζ Τσένεϊ (Liz Cheney) και Άνταμ Κίνζινγκερ (Adam Kinzinger)- η συντριπτική πλειοψηφία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το οικοσύστημά του στα Μέσα Ενημέρωσης την αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό που αγγίζει τα όρια της περιφρόνησης και στέκονται σταθερά πίσω από τον υποψήφιο που επέλεξαν.

Η Χάρις αντέστρεψε μια επίθεση του Τραμπ για τους τρανσέξουαλ

Ο κ. Τραμπ προσπάθησε να «χτυπήσει» την κ. Χάρις για την υποστήριξή της στο παρελθόν υπέρ των κρατουμένων που λαμβάνουν φροντίδα για τη μετάβαση φύλου. Η κ. Χάρις προσπάθησε γρήγορα να αντιστρέψει τα δεδομένα.

«Θα ακολουθήσω τον νόμο, και είναι ένας νόμος που ο Ντόναλντ Τραμπ ακολούθησε πραγματικά», είπε με ένα πλατύ χαμόγελο, επισημαίνοντας ότι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι των φυλακών υπό τον κ. Τραμπ παρείχαν μια σειρά από θεραπείες επιβεβαίωσης φύλου, συμπεριλαμβανομένης της ορμονοθεραπείας, για μια μικρή ομάδα κρατουμένων που το ζήτησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου