Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από το δικαστήριο να «διαλύσει» τη Google

 Πέμπτη, 10/10, 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ («Associated Press»). Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από ομοσπονδιακό δικαστή να «διαλύσει» την Google, αφού η πανταχού παρούσα μηχανή αναζήτησης κηρύχθηκε παράνομο μονοπώλιο, αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά πιθανά διορθωτικά μέτρα που εξετάζονται, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση.

Σε δικογραφία που κατατέθηκε αργά την Τρίτη, οι δικηγόροι της κυβέρνησης περιέγραψαν μια σειρά πιθανών διορθωτικών μέτρων που μπορεί να ακολουθήσει, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη της Google αξιοποιεί άλλους ιστότοπους για την παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης, καθώς και τον αποκλεισμό της Google από το να πληρώνει εταιρείες όπως η Apple δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να διασφαλίζει ότι η Google είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης που παρουσιάζεται στους καταναλωτές σε συσκευές όπως τα iPhone.

Η κατάθεση της Τρίτης είναι το πρώτο βήμα σε μια πολύμηνη νομική διαδικασία για την εξεύρεση διορθωτικών μέτρων που θα μπορούσαν να αναμορφώσουν μια εταιρεία που είναι εδώ και καιρό συνώνυμη με την online αναζήτηση.

«Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Google ελέγχει τα πιο δημοφιλή κανάλια διανομής, αφήνοντας στους αντιπάλους της ελάχιστα έως καθόλου κίνητρα να ανταγωνιστούν για τους χρήστες», έγραψαν οι αντιμονοπωλιακές αρχές στην κατάθεση. «Η πλήρης αποκατάσταση αυτών των ζημιών απαιτεί όχι μόνο να τερματιστεί ο έλεγχος της Google στη διανομή σήμερα, αλλά και να διασφαλιστεί ότι η Google δεν μπορεί να ελέγξει τη διανομή του αύριο».

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Αμίτ Μέτα (Amit Mehta) αποφάνθηκε τον Αύγουστο ότι η Google εκμεταλλεύεται παράνομα την κυριαρχία της μηχανής αναζήτησής της για να καταστείλει τον ανταγωνισμό και να καταπνίξει την καινοτομία. Εχει περιγράψει ένα χρονοδιάγραμμα για μια δίκη σχετικά με τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα την επόμενη άνοιξη και σχεδιάζει να εκδώσει απόφαση μέχρι τον Αύγουστο του 2025.

Η κατάθεση στο δικαστήριο είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δίνει κάποια ένδειξη για τα είδη των διορθωτικών μέτρων που θα ακολουθήσει, αλλά σύμφωνα με τη σχολαστική προσέγγιση που διέταξε ο Μέτα, η κυβέρνηση μπορεί τελικά να επιλέξει να μην ακολουθήσει διορθωτικά μέτρα όπως η εκποίηση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα διεξάγει έρευνα τις επόμενες εβδομάδες και θα υποβάλει λεπτομερέστερη πρόταση τον επόμενο μήνα.

Η Λι-Ανν Μαλχόλαντ (Lee-Anne Mulholland), αντιπρόεδρος ρυθμιστικών υποθέσεων της Google, δήλωσε ως απάντηση στην κατάθεση ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης «ήδη υποδεικνύει αιτήματα που υπερβαίνουν κατά πολύ τα συγκεκριμένα νομικά ζητήματα» στην παρούσα υπόθεση. «Η κυβερνητική υπερβολή σε μια ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία μπορεί να έχει αρνητικές ακούσιες συνέπειες για την αμερικανική καινοτομία και τους Αμερικανούς καταναλωτές».

Η Google έχει ήδη δηλώσει ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Μέτα, αλλά ο τεχνολογικός γίγαντας πρέπει να περιμένει μέχρι εκείνος να οριστικοποιήσει την προσφυγή πριν το πράξει.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου