Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Η Walgreens θα κλείσει το 13% των καταστημάτων στις ΗΠΑ (από σύνολο 8,700 καταστήματα)

 Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Αλυσίδες φαρμακείων, και όχι μόνο, κάνουν χρυσές δουλειές με το covid-19 και άλλα εμβόλια.  Από την άλλη μεριά οι αλυσίδες φαρμακείων έχουν γίνει super markets!!!  Πολλά από τα προϊόντα που έχουν στα ράφια και πουλούν κάνουν κακό στην υγεία!  (π.χ. καραμέλες, ποτά, τσιγάρα...)

Ακολουθούν και πολλές άλλες εταιρείες, με πολύ κόσμο να χάνει τις δουλειές του.

Η Walgreens κλείνει περίπου 1.200 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η αλυσίδα φαρμακείων αγωνίζεται με την πτώση των καταναλωτικών δαπανών.

Το κλείσιμο θα συμβεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με 500 καταστήματα να κλείνουν το οικονομικό έτος 2025, ανακοίνωσε η Walgreens την Τρίτη σε έκθεση κερδών. Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει τα σχέδιά της τον Ιούνιο στην USA TODAY να κλείσει μη κερδοφόρα καταστήματα, αλλά δεν είχε αποκαλύψει πόσες τοποθεσίες θα επηρεαστούν.

Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός πολυετούς προγράμματος μείωσης του κόστους υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Tim Wentworth, ο οποίος ανέλαβε τη δουλειά πέρυσι. Σε δήλωσή της, o Wentworth επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να επικεντρωθεί στη βελτίωση της βασικής της δραστηριότητας: το φαρμακείο λιανικής.

"Αυτή η ανάκαμψη θα πάρει χρόνο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά και καταναλωτικά οφέλη μακροπρόθεσμα", ανέφερε o Wentworth στη δήλωση.

Αν και δεν είναι άμεσα σαφές που είναι τα 1,200 καταστήματα σχεδιάζει να κλείσει η Walgreens, η κίνηση θα επηρεάσει περίπου το 13% των περισσότερων από 8.700 καταστημάτων που ήταν ανοιχτά στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 31 Αυγούστου του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η Walgreens υπερέβη τον στόχο της να μειώσει το κόστος κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια το τελευταίο οικονομικό έτος, η αλυσίδα ανέφερε απώλειες 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο, τα έσοδα της αλυσίδας κατά το τελευταίο οικονομικό έτος αυξήθηκαν περισσότερο από 6% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση κερδών της εταιρείας.

Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου στον τομέα των φαρμακείων λιανικής έφτασαν τα 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6,5% από το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω ενός βελτιωμένου - αλλά ακόμα δύσκολου - οικονομικού έτους 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου